Moció CUP torna la canya al Ple municipal

Ha presentat una moció d’urgència per la defensa de la llibertat d’expressió i en contra la repressió política viscuda durant el referèndum.

Imatge EC

 

La CUP de Blanes hem presentat al registre municipal aquesta moció amb caràcter d’urgència demanant un posicionament clar i contundent del consistori sobre els fets ocorreguts diumenge 1 d’octubre amb motiu de la celebració del referèndum d’autodeterminació (Servei de premsa de la CUP Blanes)

 

-Ple de l’Ajuntament de Blanes de 4 d’octubre de 2017-

 

Moció d’urgència que presenta la CUP contra la repressió política i en defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia.

Arran dels fets ocorreguts el diumenge 1 d’octubre arreu del principat de Catalunya amb motiu de la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya,

Instem al ple de l’Ajuntament de Blanes l’adopció dels següents acords.

-Felicitar el poble català per el seu civisme i la seva determinació en l’exercici del dret a decidir.

-Denunciar l’escalada repressiva perpetrada i planificada per l’estat espanyol i els seus màxims responsables, Mariano Rajoy i el conjunt del seu govern, per la desmesurada resposta a la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de Catalunya del passat 1d’octubre.

-Denunciar i responsabilitzar el govern de l’estat espanyol i els seus cossos de seguretat, Guàrdia Civil i Policia Nacional, de planificar intencionadament la maniobra repressiva que ha causat centenars de ferits, alguns greus, durant el desenvolupament de la jornada de 1 d’octubre.

-Expressar la solidaritat amb els milions de catalans i catalanes que han exercit pacíficament el seu dret a vot tot i patint la intimidació i la violència policial de l’estat espanyol.

-Donar suport a l’informe dels observadors internacionals sobre el referèndum d’autodeterminació de Catalunya i a les possibles peticions de condemna a l’estat espanyol que se’n puguin derivar.

-Declarar els cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional entitats no grates a Blanes.

-Traslladar aquest acord al govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern de les Illes Balears, a la Generalitat Valenciana, al Govern de l’Estat Espanyol i al parlament europeu.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *