Miky Corregidor un sioux a l’Ajuntament de Blanes

Miky Corregidor serà el substitut del regidor Víctor Catalan que ha deixat el seu càrrec dins l’Ajuntament.

 • Totes les persones que integren la coalició blanenca lamenten però respecten aquesta difícil decisió. 
 • El seu lloc, dins el grup municipal, serà ocupat pel número 5 de la llista, Miky López Corregidor. 
caballo-loco@abc MIKY CORREGIDOR

Miguel Ángel “Miky” López Corregidor i Asunka Witko (pronunciat Tashunka uitko, literalment el-seu-cavall-és-boig en llengua sioux o Cavall Boig en anglès Crazy Horse). Fotomuntatge DdB

 

Així es defineix Miguel Ángel “Miky” López Corregidor a Twitter:

@miky_co

Bajista, ingeniero de sonido y CM. Miembro de la Coordinadora Federal de @iunida y responsable de RRSS. Quiero mi Little Big Horn.

La batalla de Little Bighorn o Massacre de Custer va ser un combat important esdevingut entre els amerindis d’ètnia lakota, sioux, arapaho i xeiene i el setè regiment de cavalleria de l’exèrcit dels Estats Units el 26 de juny de 1876. Aquest combat va tenir lloc prop del riu Little Bighorn a l’est del territori de Montana. Els guanyadors de la batalla van ser els indis, que van anihilar els cinc esquadrons comandats per George Armstrong Custer. Es tracta probablement de la victòria ameríndia més famosa i àmpliament difosa en la cultura popular.

Opinió de DdB: La cosa promet…

 

NOTA DE PREMSA

Víctor Catalan, fins ara regidor del grup municipal ICV-EUiA, ha presentat la seva renuncia al seu càrrec municipal. El seu lloc l’ocuparà el següent de la candidatura presentada al 2015, Miky López Corregidor.

Després de 7 anys d’intensa i laboriosa activitat en política municipal, marcats en els darrers temps per la complicada situació de l’Ajuntament de Blanes, el company Víctor Catalan ha pres aquesta difícil decisió, que totes les persones que integren la coalició lamentem però respectem, tot agraint la feina realitzada i desitjant-li el millor en aquesta nova etapa.

Tal com està previst, el seu lloc dins el grup municipal serà ocupat per Miky López Corregidor, número 5 de la llista de la candidatura de 2015.

Nascut a Blanes el 1974, és un home implicat en política des de molt jove, músic i enginyer de so de professió, molt vinculat als moviments juvenils i musicals de la vila de Blanes i amb experiència al món sindical, ha desenvolupat una intensa activitat política dins la coalició essent responsable de comunicació de la mateixa.

En la actualitat, el nou regidor blanenc forma part de la direcció federal d’Izquierda Unida i és membre de la Coordinadora Federal.

Corregidor es va incorporar a l’equip de campanya d’Alberto Garzón per a les eleccions generals de 2015, formant part des de llavors de l’equip de comunicació política d’IU (conegut com ‘La Cueva’) com a responsable de Xarxes Sociales.

Per un escàs nombre de vots, al 2015 no va poder incorporar-se com a cinquè regidor de la coalició. Estem convençuts que ara serà un bon relleu que complirà la seva tasca dins el grup municipal amb el rigor i la eficàcia que el caracteritza, avalada pel seu interès i coneixement del món de la política

 

RELACIONAT

L’any 2014 Miky López Corregidor era la persona encarregada del desenvolupament de l’Assemblea oberta a tota la ciutadania de Blanes “Ara és demà”, amb aquesta presentació:

Quin Blanes volem? Quin Blanes tenim? Podem treballar plegats per un Blanes millor?

En els darrers mesos tant ICV com EUiA i Pirates Blanes, ens hem marcat una fita prioritària: obrir un nou temps per combatre i contrarestar el veritable procés de-constituent que patim. Un moment de creixement de les desigualtats però també de desposseïment de drets i retrocés en les llibertats.  

Creiem indispensable propiciar un canvi profund del sistema democràtic  on la participació ciutadana sigui la clau del canvi de model. Nosaltres, la gent, tenim dret a decidir sobre el nostre futur, en tots els àmbits, sobre el model energètic, sobre la gestió dels serveis públics, sobre l’educació dels nostres fills i filles, sobre els drets dels treballadors i treballadores. Cal exercir la defensa d’allò que és comú i patrimoni de tots i totes i d’uns serveis públics de qualitat. I un dels àmbits més propers on fer-ho es en la nostra ciutat, en els nostres municipis, però per fer-ho cal parlar, cal intercanviar impressions, experiències, desitjos

CONCLUSIONS DE LA JORNADA

(Que suposem ideari del nou regidor i que òbviament defensarà en el seu dia a dia a l’Ajuntament)

Pressupostos

 1. Pressupostos detallats, públics i participatius , excloïen les despeses fixes i elementals pel funcionament bàsic.
 2. Realitzar partides no només per àmbits, sinó també per territoris.
 3. Realització d’assemblees en els barris 6 mesos abans de tancar pressupostos per recollir les seves necessitats.
 4. Determinar paràmetres de prioritats a l’hora d’assignar aquestes partides (redistribució, salubritat…) . Explicar en assemblea oberta la decisió final de les assignacions.
 5. Sotmetre els pressupostos finals a consulta popular.
 6. Les grans decisions que posin en risc la estabilitat del municipi, hauran de ser sotmeses a referèndum vinculant.
 7. Realitzar auditoria del deute.
 8. Màxima transparència a través d’eliminar les partides genèriques que es prestin a obscurantismes. Informació clara i continua al poble per que aquest pugui intervenir amb coneixement.
 9. Inversió en civisme, educar en la importància del bé comú de la economia.

Participació ciutadana

 1. Consultes per adoptar mesures d’especial transcendència per el municipi, així com les mesures no incloses en el programa electoral dels membres del equip de govern.
 2. Creació de la figura del regidor de barri/ districte, apropant la regidoria a la realitat quotidiana.
 3. Creació d’un Consell Econòmic Social ,que inclouria el patronat de turisme, format per empresaris, sindicats i altres agents socials, amb l’objectiu de fomentar el creixement econòmic, just i sostenible.
 4. Rendició de comptes anuals de tots els membres de l’equip de govern. Crear mecanismes necessaris per atorgar al poble la possibilitat de revocació dels càrrecs electes.
 5. Qualsevol ciutadà tindrà dret a preguntar als plens, aquestes preguntes constaran al acte oficial com la resta del ple. Aixi mateix, qualsevol ciutadà podrà presentar mocions, amb dret a torn de paraula i replica. La resposta tindrà un plaç de 7 dies.
 6. Les actes de treball dels plens hauran de ser públiques.
 7. Per temes d’especial rellevància, s’hauran de convocar reunions sectorials prèvies i vinculants.

Privatitzacions

 1. Rebuig frontal i sense fissures a totes les privatitzacions.
 2. Buscar formules per la recuperació de lo privat. Regular les concessions, i articular mecanismes de resocialització de les concessions que estiguin pròximes a finalitzar.
 3. Serveis públics de qualitat i eficients. Mecanismes de control d’aquests serveis a disposició del poble . Elaboració d’un informe anual amb les queixes rebudes i les respostes donades.
 4. Recuperar els mitjans de comunicació públics ( TV Blanes) i dotar de continguts d’utilitat social la radio pública.
 5. Donar assessorament legal públic a totes aquelles persones en situació de necessitat, com per exemple, en el cas dels desnonaments.

Defensa de lo públic

 1. Ser exemple de desobediència e insubmissió davant polítiques injustes e il·legítimes imposades, tant per CE, el govern central, o la mateixa Generalitat.
 2. Recuperar la empresa d’habitatge públic, com a eina per recuperar habitatges buits en mans de la banca, per convertir-los en habitatge social.
 3. Suport a les persones necessitats de la Llei de dependència.. Fer front als dos anys d’espera fins l’adjudicació d’aquesta ajuda.
 4. Defensa dels drets de la infància (menjadors, casals, guarderies…)
 5. Agents cívics per ajudar a les persones en situació de soledat o possible exclusió, especialment entre la gent gran.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *