Massa incendis a Blanes

Un incendi crema un habitatge de dues plantes a Blanes sense causar ferits.

S’han desallotjat els veïns de la casa del costat.

els-pavos-blanes

Barri d’Els Pavos aquest Novembre

 

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.-Un incendi ha cremat totalment aquest dijous al a tarda una casa de dues plantes a Blanes (Selva). El foc s’ha declarat poc després de les sis de la tarda en una casa situada al carrer Vilar petit, número 20. En el moment de l’incendi no hi havia cap persona a l’interior de l’habitatge i no hi ha cap persona ferida. No obstant, s’han hagut de desallotjar els veïns de la casa del costat. Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen per acabar d’extingir el foc.

 

 

6  incendis en 5 mesos (arxiu DdB). Els altres:

A primers de juliol cremen 200 m2 de massa forestal a l’avinguda Extremadura. Sense habitatges

A finals de juliol cremen 27 hectàrees de massa forestal a Sant Daniel. 300 persones desallotjades

A finals d’agost crema un pis al carrer Vilar. Tot l’edifici desallotjat

A principis de setembre crema un habitatge al barri de Quatre Vents. 8 persones fora de casa seva de mutu propi

A mitjans de novembre crema un aparcament a Els Pavos. 17 persones desallotjades

 

 

INFORMA AJUNTAMENT DE BLANES. Blanes, 24 novembre 2016.- Un incendi que s’ha originat per causes que es desconeixen ha mobilitzat aquesta tarda-vespre a Blanes un total de 12 dotacions de diferents cossos d’emergència que han intervingut en la seva extinció i tasques de contenció. El foc s’ha iniciat a l’entrada d’una casa situada en la perifèria del centre de la vila, al barri de Mas Moixa, i no ha provocat cap ferit.

A les 18’08 h d’aquesta tarda s’ha rebut l’avís, activant-se automàticament tot el protocol. En el moment de l’emergència hi havia un únic ocupant a la casa, que ha sortit pel seu propi peu i també s’ha encarregat de desallotjar alguns animals domèstics que també hi havia al seu interior.

La virulència amb què cremava el foc, localitzat en l’accés principal que hi ha a la casa -formada per planta baixa i primer pis-, ha obligat als cossos d’emergència i seguretat que han intervingut a extremar encara més les precaucions mentre treballaven. Tanmateix, un altre factor que incrementava el perill han estat els pots d’esprai que hi havia a l’interior de l’habitatge, que anaven rebentant pels efectes del calor.

Els bombers han seguit remullant l’habitatge per precaució

Pels volts de les 9 de la nit –unes tres hores després que s’ha donat l’avís-, l’incendi s’ha donat per extingit. Amb tot, al detectar-se que hi havia perill de col·lapse, s’ha encerclat tots els accessos a la casa i s’ha fet un tancament amb cintes per evitar que s’hi pugui entrar.

Paral·lelament, durant una hora i mitja més els bombers encara han seguit remullant l’interior de l’edifici, sobretot les bigues que estan fetes de fusta, donat que la casa sinistrada és força antiga. La temença del cos de seguretat ha estat que, al haver-hi hagut tant elevades temperatures combinades amb la fusta, l’incendi es pogués revifar.

Finalment, pels volts de 2/4 d’11 de la nit, els cossos d’emergència s’han retirat del lloc sinistrat, quedant ara per determinar les causes que han originat l’incendi. Val a dir que una de les qüestions que preocupaven ha estat la possibilitat que el foc pogués estendre’s a les cases del seu voltant.

Per aquest motiu, la Policia Local de Blanes s’ha encarregat de tallar els accessos al lloc de l’incendi des dels carrers adjacents. Pel que fa als danys que ha provocat en l’edifici, al haver perill de col·lapse s’ha deixat per a una posterior inspecció calcular l’abast de les conseqüències, si bé la virulència del foc fa suposar que hi haurà danys de consideració.

En les tasques d’extinció han intervingut un total de 12 dotacions: 5 dels Bombers de la Generalitat -3 camions motobombes, 1 escala i 1 comandament-, així com 4 patrulles de la Policia Local de Blanes, el Cap de Protecció Civil, 1 patrulla dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM de Suport Vital Bàsic.

Durant les tasques d’extinció ha estat necessari el suport d’un focus de gran potència situat a l’extrem de l’escala del camió de Bombers perquè es pogués treballar amb major efectivitat. D’altra banda, el foc també ha afectat l’entrada de corrent d’un edifici colindant que, durant una estona, s’ha quedat sense fluid elèctric fins que no s’ha pogut reparar.

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *