Marimurtra conveni i biografia

  • La Fundació Carl Faust commemora el 67è aniversari de la mort del seu creador, anunciant una sèrie de novetats.
  • El conveni amb la Biblioteca de la UdG i l’esperadíssima biografia de Carl Faust centren els actes d’aquest 24 d’abril.

Drets de còpia FUNDACIÓ CARL FAUST

Font Fundació Carl Faust

Nota de premsa rebuda el 24/04/2019

Cada 24 d’abril se celebra la commemoració de la mort de Carl Faust, el fundador del Jardí Botànic Marimurtra.

Patrons de la Fundació Carl Faust, treballadors de Marimurtra i alumnes de l’Escola Carles Faust es desplacen fins al cementiri de Blanes per fer una ofrena floral a la tomba de Carl Faust.

Enguany, com a novetats més destacades

  • s’ha realitzat una acte en el què s’ha presentat el conveni de col·laboració amb la Biblioteca de la Universitat de Girona
  • s’ha anunciat la finalització de l’edició de la biografia de Carl Faust.

CONVENI

La presentació ha tingut lloc al conegudíssim Templet de Linné, on Àngels Merino, directora de la Biblioteca de la UdG, i Josep Daunis, vicerector de la UdG han presentat el conveni de col·laboració amb la biblioteca de la Universitat de Girona.

El conveni posa a disposició del gran públic els llibres i documents de la biblioteca privada de Faust.

Aquesta col·lecció consta d’uns 1.700 exemplars que es distribueixen entre fons modern i fons antic, ara consultables a diferents catàlegs de cerca de diferents biblioteques del mon, com per exemple al de la Universitat de Girona.

BIOGRAFIA

A continuació, Josep Maria Camarasa, patró de la Fundació Privada Carl Faust i primer biògraf de Faust ha anunciat la finalització del procés d’edició de la Biografia de Carl Faust, de l’autor i historiador Eduard Puigventós que, ben aviat, es podrà adquirir.

Com cada any, s’ha realitzat una ofrena floral al cementiri de Blanes on s’hi ha reunit patrons de la Fundació, personal del Jardí Botànic Marimurtra i alumnes de l’Escola Carles Faust de Blanes.

Posteriorment, s’ha dut a terme un homenatge a l’estàtua de Carl Faust situada al Passeig de Mar de Blanes, al qual s’hi ha sumat l’alcalde de Blanes, l’Il·lustríssim Mario Ros.


CARL FAUST

Va ser un empresari alemany i fill adoptiu de Blanes, localitat on va dur a terme el seu somni: la creació d’un jardí botànic de referència no només en l’àmbit estatal, sinó també en l’àmbit científic europeu.

Des del moment que es va retirar als 50 anys, el 1924, Carl Faust va dedicar la seva vida a la creació del Jardí Botànic Marimurtra, actualment un dels dos únics jardins botànics de Catalunya (juntament amb el de Barcelona) i l’únic situat a la Costa Brava.

El seu objectiu va ser crear una “república de biòlegs” de primer ordre on savis i estudiants poguessin estudiar, “dins un clima ideal i un paisatge hel·lènic”, exemplars d’espècies que, d’una altra manera, haurien d’haver fet llargs viatges per poder veure.

És el cas de les varietats botàniques d’Austràlia, Sud-àfrica, diferents zones d’Amèrica o del Marroc, per citar-ne tan sols unes poques.

El 1951, Carl Faust va crear la Fundació Carl Faust, a qui va llegar el seu patrimoni amb l’encàrrec de seguir l’acompliment del seu objectiu vital: fer que Marimurtra fos un jardí botànic de referència.

Actualment, la Fundació Carl Faust continua essent la propietària i responsable del manteniment del Jardí Botànic Marimurtra.

En els seus estatuts s’hi estableixen els seus objectius fundacionals, els quals són: “la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques.”

La Fundació Carl Faust va ser mereixedora el 2009 de la Creu de Sant Jordi i el Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *