Lupiáñez es fot en un berenjenal

DARRERA HORA:

Dimarts, 27.06.2017  11:44

Tardà considera “absurd” i “esquizofrènic” que el PSOE estudiï sancions als alcaldes que donin suport a l’1-O

“Si realment han canviat i diuen que són diferents del que han estat, haurien de renegar de les paraules del senyor Puente”

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha qualificat aquest dimarts d’”absurd” i “esquizofrènic” el fet que el PSOE es plantegi la possibilitat d’aplicar sancions als alcaldes del PSC que donin suport al referèndum de l’1 d’octubre. En declaracions als passadissos del Congrés, Tardà ha advertit que aquesta qüestió serà “la prova del cotó fluix del nou PSOE”. “Si realment han canviat i diuen que són diferents del que han estat, haurien de renegar de les paraules del senyor Puente -en referència al portaveu de l’Executiva del PSOE, Óscar Puente- quan va dir que castigarien els alcaldes i regidors del PSC que o bé estiguin d’acord amb el referèndum o no posin impediments a la ciutadania per expressar la seva voluntat”.

Segons Tardà, “sembla absurd” que els socialistes espanyols “s’atreveixin a dir que castigaran els demòcrates per actuar com a tal”. “Estan una mica esquizofrènics, però això es cura amb la realitat”, ha dit Tardà, perquè “canviar de jaqueta no és fàcil”. El portaveu d’ERC ha recordat que un dels alcaldes assenyalats és el de Blanes, Miquel Lupiáñez. “Voler castigar els socialistes catalans que com l’alcalde de Blanes només ha dit que ell aniria a votar perquè no es pot oposar a una voluntat majoritària dels ciutadans de Blanes que volen votar em sembla tan de calaix que el que ha dit el senyor Puente em sembla estrafolari”.

 

Dimarts, 27.06.2017  14:08

Sánchez confirma que hi haurà sancions per als alcaldes del PSC que cedeixin espais per al referèndum

El secretari general del PSOE no s’oposa a què votin si ho fan a “títol individual i no en representació del partit”

ACN.- El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha confirmat que hi haurà sancions si alcaldes del PSC opten per cedir espais i col·laborar en l’organització del referèndum de l’1-O. “Per suposat que sí que n’hi haurà”, ha assegurat el líder socialista en declaracions a ‘La Sexta’. Sánchez ha minimitzat la polèmica per les declaracions de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, -“no hem d’elevar de categoria una anècdota”, ha dit- i ha assegurat que una cosa és el que es faci a títol individual i una altra en representació del partit. “Si algun alcalde vol votar a nivell ciutadà és una cosa, però en representació del PSC és una altra”, ha manifestat. El líder socialista ha recordat que la posició del PSOE és “no secundar l’intent de referèndum”. “Estem per la legalitat i en defensa de la Constitució”, ha afegit.

 

Dimarts, 27.06.2017  14:33

El Govern demana al PSOE “dignitat democràtica” per no sancionar els alcaldes favorables al referèndum

Munté agraeix i dona suport als batlles que consideren que és “perfectament normal, democràtic i necessari” decidir el futur polític de Catalunya a les urnes

ACN.- La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha demanat al PSOE “dignitat democràtica” per no sancionar els alcaldes del PSC favorables al referèndum de l’1 d’octubre. Després de la reunió d’aquest dimarts del Consell Executiu, Munté ha agraït i donat suport als batlles que entenen que és “perfectament normal, democràtic i necessari” que la ciutadania voti en un referèndum d’independència per “donar veu” a la ciutadania. De fet, s’ha mostrat convençuda que “n’hi a molts més” que pretenen “permetre-ho” o “participar-hi”. “Ho entenem en el marc de la més estricta normalitat”, ha afegit deixant al marge les signes polítiques dels electes municipals.

“Han entès que existeix una voluntat majoritària de celebrar un referèndum” a Catalunya, ha afegit Munté sobre alcaldes com el de Blanes, Miquel Lupiáñez. Tot plegat arriba després que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, hagi confirmat aquest dimarts que hi haurà sancions si alcaldes del PSC opten per cedir espais i col·laborar en l’organització del referèndum de l’1-O. “Per suposat que sí que n’hi haurà”, ha assegurat el líder socialista en declaracions a ‘La Sexta’.

Imatge FQ

 

Opinió de Diari de Blanes: Nosaltres estem amb el nostre alcalde!!!. Recordar a tota aquesta claca que les Nacions Unides van proclamar, l’any 1966, el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, que va entrar en vigor l’any 1976 i va ser ratificat per l’Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977

 

Dilluns, 26 de juny de 2017 13:42 h.

L’alcalde de Blanes veu la distància entre Catalunya i Espanya com la de “Dinamarca respecte el Magreb”.

Miquel Lupiáñez es pregunta “quin mal fan les urnes” i expressa la seva intenció de votar.

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha afirmat aquest dilluns al matí que “l’actitud davant de la vida” de Catalunya respecte Espanya difereix com la que hi pugui haver a “Dinamarca respecte el Magreb”. “Aquí es viu d’una altra manera, no és ni millor ni pitjor. Tenim nivell de vida i possiblement a La Rioja, Madrid o País Basc, però hi ha altres zones on la qualitat de vida és extraordinària”, ha explicat Lupiáñez en declaracions a Onda Cero, on ha precisat que a Catalunya es viu diferent per la “responsabilitat, compromís i voler avançar”. Sobre el referèndum de l’1 d’octubre, l’alcalde de Blanes s’ha tornat a desmarcar del seu partit, el PSC, i s’ha preguntat “quin mal fan les urnes”, a banda de deixar clar la seva intenció de votar i fer-ho en contra de la independència.

Lupiáñez ha assenyalat com alcalde sap que és un referèndum “que no és legal” i que “l’actuació ha de ser contundent contra qualsevol il·legalitat”. Per això, ha comentat en dependències municipals “no podrà fer-se cap activitat relativa al referèndum”, tot i que “una altra cosa és a quina velocitat s’enviarà la policia”. Parlant a nivell personal, Lupiáñez ha dit que “hi ha un tema que preval sobre els demés i és que deixar que la gent es manifesti democràticament i participi en un esdeveniment no ha de ser un handicap”.

 

Dilluns, 26 de juny de 2017 13:52 h

El PSC demana al batlle de Blanes que rectifiqui les seves declaracions sobre el referéndum.

Illa reitera que un referèndum ‘il·legal i unilateral’ no serà avalat pel PSC ni per cap dels seus càrrecs electes locals.

ACN.- El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha demanat avui al batlle de Blanes, Miquel Lupiáñez, que ‘rectifiqui o matisi’ les seves declaracions en defensa del referèndum de l’1-O i on comparava la relació Catalunya-Espanya amb la de Dinamarca amb el Magrib. ‘Les declaracions del batlle de Blanes són desafortunades i no reflecteixen el pensament del partit’, ha assenyalat Illa, que ha precisat que ja ha parlat per telèfon amb Lupiáñez per demanar-li explicacions. ‘Li he fet evident que les seves declaracions no estan en la línia del pensament del partit i li he dit que les pot matisar o esmenar si creu convenient’, ha insistit el secretari d’organització del PSC, que ha reiterat que un referèndum ‘il·legal i unilateral’ no serà avalat pels socialistes catalans ni per cap dels seus càrrecs electes locals. ‘No hi ha cap inquietud. Estem segurs i convençuts que tothom actuarà d’aquesta manera’, ha reblat Illa.

‘Nosaltres apostem per un nou encaix de Catalunya amb Espanya i els ajuntaments governats pel PSC no han de participar de res il·legal ni unilateral’, ha reflexionat en veu alta el secretari d’organització del PSC, que ha puntualitzat que les declaracions del batlle de Terrassa –que també van causar certa polèmica fa uns dies- ‘estan en la línia amb el que pensa el partit’. De fet, des del PSC no s’ha pensat en ‘cap escenari de sancions’ per a possibles càrrecs electes locals díscols que donin suport activament al referèndum de l’1-O. ‘De moment només estem parlant d’un anunci d’un referèndum, molt soroll i res absolutament nou’, ha ironitzat Salvador Illa, que ha aprofitat l’ocasió per llançar un dard contra el govern de Puigdemont. ‘Hi ha un obvi intent de desplaçar la responsabilitat d’aquesta convocatòria de l’1-O als ajuntaments. És una cosa burda i que cau pel seu propi pes’, ha alertat el secretari d’organització del PSC.

‘Qui vulgui convocar un referèndum que ho faci ja que això no és responsabilitat ni de batlles ni d’ajuntaments’, ha sentenciat Illa.

 

‘Preparats per a les eleccions’

Paral·lelament, el secretari d’organització del PSC ha anunciat que Miquel Iceta continuarà el procediment per a ser proclamat candidat socialista a la presidència de la Generalitat. ‘Volem estar preparats abans de l’estiu per a la més que probable convocatòria electoral. Per això ens hem fixat com a objectiu arribar a les vacances amb candidat escollit i el nostre projecte electoral molt avançat”, ha detallat Illa. En aquest sentit, el secretari d’organització ha afirmat que en les properes setmanes –probablement a mitjan de juliol- es reunirà el Consell Nacional del PSC per tal de ‘ratificar, si ho creu convenient, la candidatura de Miquel Iceta’.

 

Dilluns, 26.06.2017  13:56

El PPC demana al PSC “coordinació” als seus ajuntaments i un missatge “clar” contra el referèndum.

Rodríguez qualifica de “desafortunades” les declaracions de l’alcalde de Blanes.

ACN.- El PPC ha demanat al PSC “coordinació” i “coherència” als ajuntaments i un missatge “clar” en contra del referèndum de l’1 d’octubre. El secretari general del partit, Santi Rodríguez, ha expressat la seva “preocupació” per la “dispersió” en el posicionament dels socialistes sobre si col·laboraran o no amb la consulta. El popular ha dit que són “més aviat pocs” els càrrecs del PSC que estan seguint la línia de no col·laboració expressada per la direcció del PSC i ha alertat que això no només “debilita” les posicions del propi partit sinó també la d’aquelles formacions que defensen que el referèndum està “fora de la llei”. D’altra banda, ha qualificat de “desafortunades” les declaracions de l’alcalde de Blanes, Miguel Lupiáñez, a favor del referèndum.

Com va publicar divendres l’ACN, la col·laboració amb el referèndum de l’1-O està provocant diversitat d’opinions entre els càrrecs locals del PSC. Així, els socialistes de Girona, Terrassa, Blanes i L’Escala han manifestat que no posaran bastons a les rodes de l’1-O, mentre que dues alcaldesses del PSC de comarques centrals, Vallbona d’Anoia i Castellbell i el Vilar, s’han mostrat disposades a cedir espais per les urnes. La majoria de càrrecs consultats per l’ACN asseguren que no decidiran si hi col·laboren fins que es convoqui oficialment el referèndum i abans de prendre qualsevol decisió demanaran un informe al secretari municipal. Davant d’aquesta situació, el PPC ha considerat que els socialistes requereixen “una tasca de coordinació” amb els seus regidors “per tal d’intentar tenir una certa unitat d’acció i coherència en el discurs”.

D’altra banda, ha considerat “oportú i raonable” que el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, hagi “cridat a l’ordre” a l’alcalde de Blanes a través de les xarxes socials per les seves declaracions favorables al referèndum ja que ha dit que estan donant un missatge “molt pobre, de molt poca coherència i de molt poca coordinació”. Rodríguez ha dit que és un tema intern del PSC però ha lamentat que pot tenir “repercussions” més enllà de la formació ja que “afecta a la credibilitat del conjunt de forces que pensen que el referèndum no s’ha de fer”. Sobre les declaracions de l’alcalde de Blanes, Rodríguez les ha qualificat de “fora de lloc” i ha considerat que sembla que el que vulgui és “quedar bé amb algú i no defensar el posicionament del PSC”. A més, ha dit que parlar de Dinamarca i el Magreb per exemplificar les diferències que existeixen en la forma de vida, com passa a Catalunya i Espanya, és “una comparació que no té per on agafar-se”.

 

Dilluns, 26.06.2017  14:11

El PSOE diu que “cap ajuntament governat pel Partit Socialista col·laborarà amb el referèndum”.

Óscar Puente: “La instrucció és clara”.

ACN.- El portaveu de l’Executiva del PSOE, Óscar Puente, ha assegurat aquest dilluns que “cap ajuntament socialista col·laborarà amb el referèndum”. En roda de premsa a Ferraz i preguntat per la possibilitat que ajuntaments governats pel PSC cedeixin les seves instal·lacions per a les votacions de l’1-O, Puente ha assegurat que la posició del PSOE és “la mateixa que la del PSC”, és a dir: “respecte a la legalitat”. “La instrucció és molt clara: no es col·laborarà per part de cap ajuntament governat pel Partit Socialista amb el referèndum, i el que alguns facin a títol individual, participar al referèndum etcètera és una qüestió personal seva, però el Partit Socialista té un compromís amb el compliment de la legalitat i no empara aquest referèndum ni el recolza de cap manera”.

Puente ha fet aquestes manifestacions en referència a les informacions que apunten que ajuntaments governats pel PSC, com són els casos de Les, Vallbona d’Anoia i Castellbell i el Vilar, estan disposats a cedir espais per a la celebració del referèndum. Paral·lelament altres regidors de municipis com Girona, Terrassa, Blanes i l’Escala han apuntat a més que no posaran bastons a les rodes perquè els respectius ajuntaments facin el mateix, contràriament al que faran els ajuntaments de Lleida i Olot –també governats pel PSC- que han deixat clar que no hi col·laboraran. Segons el portaveu de l’Executiva del PSOE, la posició dels socialistes espanyols ha estat consensuada amb el PSC i amb el seu ‘secretari general’, en referència al primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta. El PSC, ha dit Puente, també “s’ha manifestat clarament” en aquesta direcció: “La posició del PSC és la mateixa que la del PSOE: nosaltres no recolzem el referèndum i no emparem comportaments que passi pel no respecte a la legalitat”.

 

Diluuns, 26.06.2017  14:56

L’alcalde de Blanes no rectifica i insisteix que si es fa el referèndum votarà ‘no’ a “nivell personal”.

Miquel Lupiáñez subratlla que no cedirà espais municipals per a l’1-O perquè seria cometre “un acte il·legal”.

ACN.- L’alcalde de Blanes, el socialista Miquel Lupiáñez, no ha rectificat les seves declaracions sobre el referèndum i avança que si l’1-O s’arriba a celebrar, ell anirà a votar ‘no’ a “nivell personal”. En una publicació al seu compte de Facebook, Lupiáñez ha insistit que comparteix el punt de vista del PSC sobre un referèndum “per treballar en un acord, però no per la ruptura”. “Per això som partidaris de la reforma federal de la Constitució”, subratlla. A l’escrit, Lupiáñez també vol deixar clar “que com a alcalde” no pot participar “en cap acte il·legal”. Ara bé, i aquí el socialista es desmarca del seu càrrec, Lupiáñez afegeix que “tothom té llibertat per actuar d’acord amb els seus principis i conviccions” i que, en cas que el referèndum es faci, “a nivell personal” ell votarà ‘no’ com ja va fer-ho al 9-N.

 

Dilluns, 26.06.2017  15:31

Rufián sobre els càrrecs electes locals que no impediran l’1-O: “Benvinguts els valents demòcrates del PSC”.

El portaveu d’ERC al Congrés considera que la postura d’Iceta i membres de la direcció socialista “falta al respecte a la història del seu partit”.

ACN.- El diputat i portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha elogiat al conjunt de càrrecs electes socialistes que han expressat que no posaran traves a la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre. “Benvinguts els valents demòcrates del PSC”, ha subratllat Rufián, qui s’ha mostrat crític amb la postura del primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i d’altres càrrecs de la direcció, com és el cas de l’alcalde de Cornella de Llobregat i Secretari d’Acció Política del PSC, Antoni Balmón, qui en una entrevista radiofònica, quan li van preguntar per l’1-O, va dir que ignorava de quin referèndum li estaven parlant. “El que fa és faltar el respecte no a nosaltres, sinó a la història del seu partit”, ha asseverat Rufián.

Entre les veus socialistes que s’han pronunciat sobre el referèndum, el batlle de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha ratificat aquest dilluns el que va dir fa uns dies: que anirà a votar a títol personal ‘no’ com ja va fer-ho en la consulta del 9-N. Ara bé, ha assenyalat al seu compte de Facebook que, com a alcalde no cedirà espais municipals “en cap acte il·legal”, mostrant-se així partidari “a la reforma federal de la Constitució”. D’altra banda, els socialistes de Girona, Terrassa i l’Escala tampoc impediran el referèndum mentre que els municipis de Les, Vallbona d’Anoia i Castellbell i el Vilar estan disposats a cedir espais.”Donem la benvinguda als demòcrates vingui d’on vinguin, perquè aquests alcaldes no són independentistes, són demòcrates”, ha assenyalat Rufián, destacant la tradició “catalanista” del PSC. Una tradició que considera el portaveu d’ERC al Congrés, no segueixen els seus dirigents, començant pel mateix Iceta.Nova crida als ‘comuns’En la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional d’ERC, Gabriel Rufián ha apel·lat novament a la cúpula dels ‘comuns’ a donar el seu suport total al referèndum i ha citat als “valents” anticapitalistes d’Andalusia, a Marea Gallega i a Podem Catalunya, especialment al seu líder, Albano Dante Fachín. “Només queda Iniciativa, és a dir, els comuns”, ha indicat Rufián.Tot i mostrar la seva confiança que la direcció de Catalunya en Comú “dirà alguna cosa, encara que sigui tard”, lamenta que, durant el procés, desqualifiquin la presència del PDeCAT, quan per altra banda, intenten arribar a pactes amb el PSOE o, fins i tot Ciutadans, per a dur a terme “una reforma a Espanya”.

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés ha recordat a Podemos que només els van caler als republicans “30 segons” per decidir donar el seu suport a la moció de censura que la formació liderada per Pablo Iglesias va presentar contra Rajoy, tot i que ja se sabia que no tiraria endavant. En canvi, lamenta els “30 mesos” d’espera dels comuns per refermar un compromís amb l’1-O. Per això, apel·la a la “fraternitat” de les forces d’esquerres que volen una república, a través d’un referèndum que esdevé, segons Rufián, “una moció de censura real contra Rajoy”, assegura.

 

Dilluns, 26.06.2017  16:11

El PSOE “estudiarà” sancions als alcaldes que col·laborin amb el referèndum.

Óscar Puente desautoritza Parlón sobre el 155: “Parlava a títol personal” i “no representa el partit”.

ACN.- El PSOE “estudiarà” la possibilitat d’aplicar sancions als alcaldes del PSC que col·laborin en l’organització del referèndum prestant locals per a les votacions. Així ho ha apuntat el portaveu de l’Exectiva dels socialistes espanyols, Óscar Puente, que ha afirmat que la instrucció del PSC als seus alcaldes en contra d’aquesta possibilitat “és clara”. “Estudiarem cas a cas i valorarem la decisió a adoptar”, ha assegurat Puente, que ha admès que la qüestió no s’ha tractat a l’executiva que ha tingut lloc aquest dilluns. Puente també ha desautoritzat la secretària de Cohesió Social del PSOE i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, que va afirmar que en el cas que el govern espanyol apliqui l’article 155 per impedir el referèndum caldria apel·lar a la comunitat internacional. Segons ha apuntat, Parlón va fer aquestes manifestacions “a títol personal” i “no representa el partit”. “El Partit Socialista òbviament defensa la legalitat i la Constitució”, ha dit, i malgrat que la seva formació aposta per un diàleg que permeti no haver d’arribar a aquests extrems, “en qualsevol cas la Constitució espanyola està allà, i és aplicable i respectable”.

Segons Puente, malgrat que alguns alcaldes del PSC han avançat la seva intenció de cedir locals per a la celebració de l’1-O, “cap ajuntament socialista col·laborarà amb el referèndum”. Puente ha assegurat que la posició del PSOE és “la mateixa que la del PSC”, és a dir: “respecte a la legalitat”. “La instrucció és molt clara: no es col·laborarà per part de cap ajuntament governat pel Partit Socialista amb el referèndum, i el que alguns facin a títol individual, participar al referèndum etcètera és una qüestió personal seva, però el Partit Socialista té un compromís amb el compliment de la legalitat i no empara aquest referèndum ni el recolza de cap manera”. Puente ha fet aquestes manifestacions en referència a les informacions que apunten que ajuntaments governats pel PSC, com són els casos de Les, Vallbona d’Anoia i Castellbell i el Vilar, estan disposats a cedir espais per a la celebració del referèndum. Paral·lelament altres regidors de municipis com Girona, Terrassa, Blanes i l’Escala han apuntat a més que no posaran bastons a les rodes perquè els respectius ajuntaments facin el mateix, contràriament al que faran els ajuntaments de Lleida i Olot –també governats pel PSC- que han deixat clar que no hi col·laboraran. Segons el portaveu de l’Executiva del PSOE, la posició dels socialistes espanyols ha estat consensuada amb el PSC i amb el seu ‘secretari general’, en referència al primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta. El PSC, ha dit Puente, també “manifestat clarament” en aquesta direcció: “La posició del PSC és la mateixa que la del PSOE: nosaltres no recolzem el referèndum i no emparem comportaments que passi pel no respecte a la legalitat”.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *