Lupiáñez, Alcalde equilibrista

Blanes s’ofereix a treballar amb el Govern per trobar la “fórmula” que permeti votar l’1-O

L’alcalde, Miquel Lupiáñez, assegura que tenen la voluntat de permetre la votació malgrat que el secretari ha emès un informe en el qual alerta que no es poden facilitar locals municipals

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiánez, amb la carta que ha fet arribat aquest dimarts a la Generalitat en relació al referèndum de l’1-O. Imatge ACN

 

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha enviat una carta a la Generalitat en la qual s’ofereix a treballar amb el Govern per fer possible la votació del proper 1-O. Lupiáñez ha respost a la missiva que l’executiu català els va fer arribar la setmana passada en relació a la convocatòria del referèndum assegurant que tenen la voluntat de “facilitar els processos de participació política i ciutadana” i, a la vegada, “garantir la seguretat jurídica dels funcionaris i treballadors municipals”. En aquest sentit, el batlle ha comunicat que el secretari general de la corporació va emetre un informe el divendres passat en el qual anunciava que, atesa la suspensió de la Llei del Referèndum, el consistori “no pot posar a disposició de la Generalitat cap local perquè s’efectuïn les votacions”. Malgrat això, ha proposat al Govern estudiar “la fórmula adequada” per facilitar-ho.

L’Ajuntament de Blanes (Selva) facilitarà la votació del referèndum de l’1-O però ha demanat a la Generalitat treballar conjuntament per trobar la “fórmula adequada” que permeti fer-ho amb garanties. Segons ha explicat l’alcalde, el secretari de la corporació va emetre divendres un informe en el qual alertava que, arran de la suspensió de la Llei del Referèndum, l’Ajuntament no pot posar a disposició locals municipal per fer les votacions. Lupiáñez ha enviat una carta al Govern català en resposta a la missiva que aquest va enviar als ajuntaments en relació a la convocatòria del referèndum. Al document, l’alcalde alerta de l’informe i emplaça a la Generalitat a trobar la manera de fer-ho possible. En aquest sentit, assegura que tenen la voluntat “ferma i explícita” de facilitar els processos de participació política i ciutadana però que també volen garantir “la seguretat jurídica de tots els funcionaris i treballadors municipals”.

D’altra banda, l’alcalde ha explicat que en una reunió mantinguda amb el delegat de la Generalitat a Girona es va comprometre a facilitar un llistat dels locals d’ús públic que no són de titularitat municipal. A la missiva enviada aquest dimarts, ha informat al Govern que en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del setembre de 2015 es van utilitzar 19 locals com a col·legis electorals, 14 dels quals són de propietat municipal, un és de la Generalitat i quatre més són de titularitat privada.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *