L’oposició es nega en rodó a fer el paripé en el debat del POUM

ICV-EUiA, Batega i la CUP denuncien el vet a participar del debat obert sobre el POUM.

  • L’Equip de Govern ha convocat un debat públic sobre el nou POUM centrat en el turisme i els càmpings.
  • L’oposició demanava un debat obert i plural amb ponents a favor i en contra de la proposta del nou pla general d’urbanisme que pretén regularitzar els càmpings il·legals.

Imatge EM

 

NOTA DE PREMSA.- El proper dijous 20 d’abril, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Blanes, format per PSC, CiU, ERC i PP organitzarà un debat públic al Teatre de Blanes sobre el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), que es pretén presentar per la seva aprovació inicial al ple d’abril que tindrà lloc el dijous 27 d’aquest mes.

El POUM, que ordenarà, regularà i planificarà l’urbanisme dels propers 25 anys a la vila, ha hagut de repetir-se donada l’anul·lació per part del TSJC, ratificat pel Tribunal Suprem, per defectes en els estudis d’inundabilitat i  que va ser denunciat precisament per l’Associació de Càmpings de Blanes.

El sector dels càmpings, ha estat objecte de polèmica els darrers mesos donat que dos d’ells ocupen una plana agrícola i mantenen una activitat d’ús irregular del sòl ja que l’activitat d’acampada no està permesa en aquelles zones. Els darrers anys, diversos equips de govern i grups municipals han intentat regularitzar aquestes ocupacions que duren ja prop de 15 anys.

Sobre aquest aspecte, per primera vegada hi ha una majoria de regidors i regidores (12) que s’han manifestat contraris a regularitzar les ocupacions dels càmpings. Així, ICV-EUiA, Batega, ERC, C’s i CUP s’han manifestat públicament contraris, mentre PSC, CiU i PP (9 regidors) s’han mostrat favorables a requalificar les ampliacions irregulars i permetre els usos d’acampada. Malgrat això, l’Equip de Govern durà al Ple d’abril l’aprovació inicial del POUM que contempla aquesta requalificació dels usos.

En aquest context s’ha organitzat el debat públic sobre el POUM, on l’Equip de Govern proposa debatre sobre turisme i càmpings, amb ponents a favor d’aquesta regularització. Per aquest motiu, els grups municipals de Batega, CUP i ICV-EUiA han demanat les darreres setmanes al govern major pluralitat i major diversitat en l’exposició dels arguments, i no manipular un debat públic sobre el POUM. Consideren que l’aprovació del pla general afecta també les polítiques d’habitatge públic, la cohesió dels barris, les reserves agrícoles, les zones verdes, l’accés al mar, etc. i no només  a un sector concret del municipi com poden ser els càmpings.

Tanmateix, l’oposició denuncia la manipulació d’un debat on el govern, 2 setmanes més tard de les peticions de consensuar l’organització del debat, encara no ha fet arribar cap resposta. “Entenem que aquesta manera d’actuar és un acte de prepotència política per part del govern que pretén validar i blanquejar les irregularitats d’uns empresaris que s’han saltat totes les regles de joc de manera continuada i que compten amb la cobertura i empara de PSC, CiU i PP”. L’oposició tanmateix denuncia la irresponsabilitat del govern en matèria urbanística doncs, si cap dels grups modifica la seva posició, no s’aprovarà el nou POUM i, sumat a la suspensió del TS a finals de mes passat, implica l’entrada en vigor del Pla General dels anys vuitanta, el que pot suposar estralls urbanístics importants.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *