Lluita per l’Alcaldia. La CUP i la quadratura del cercle

La CUP es posiciona sobre la cerca d’alternatives de govern a l’Ajuntament de Blanes.

Per a la formació independentista la situació actual ve condicionada per una emergència social i nacional.

Joan Rota Hübenthal regidor de la CUP a l’Ajuntament de Blanes

Imatge JAVIER CALVETE

 

NOTA DE PREMSA.- El passat divendres es va celebrar el Ple municipal extraordinari de renúncia del fins ara alcalde Miquel Lupiañez, del PSC. En la seva intervenció el regidor de la CUP, Joan Rota, va exposar la valoració inicial que l’assemblea de la formació de l’esquerra independentista ha fet sobre la situació actual al consistori i sobre les possibilitats de governabilitat del municipi per l’any i mig que queda de legislatura.

La CUP vol posar de manifest que tant la governabilitat com la construcció de majories alternatives han de plantejar-se sempre necessàriament en base a les propostes polítiques concretes que creiem imprescindibles dur a terme, ara mateix, amb urgència a Blanes. En aquest sentit la CUP va exposar que “la situació del país ha canviat i la situació del poble també”, i va posar sobre la taula la necessitat d’endegar a Blanes “dos eixos indestriables de treball,  basats en la implementació de la república catalana i en l’assumpció de mesures d’emergència social contra la pobresa”.

Els darrers dies alguns partits blanencs han difós als mitjans de comunicació i a les xarxes socials que s’està explorant la possibilitat d’assolir acords per plantejar alcaldies i governs alternatius al del PSC, ja sigui aglutinant les esquerres o bé els partits independentistes. Tal com va exposar el portaveu de la formació Joan Rota “la CUP estem oberts a parlar amb tothom qui estigui disposat a desenvolupar els dos eixos d’emergència social i nacional”. Per la CUP “els dèficits democràtics i la situació de país que han motivat la renuncia de l’alcalde fan que el que queda del PSC a Blanes, i per descomptat el PP i C’s, no entrin dins dels paràmetres d’emergència social i nacional que vivim”.

En aquest sentit la CUP va reiterar la proposta d’explorar altres vies de treball col•lectiu en l’àmbit institucional, com el treball per comissions per detectar necessitats i marcar objectius concrets.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *