Llars blanenques farcides de paranys assassins

Els accidents domèstics són la primera causa de mortalitat infantil en països desenvolupats

El Dia Mundial dels Primers Auxilis, celebrat ahir,  se centra aquest any en els ‘Accidents Domèstics’, que es refereix a ferides que es poden prevenir o no intencionals que ocorren a la llar.

Creu Roja compta amb una campanya, ‘Aprèn a salvar vides’, l’objectiu fonamental és fomentar la formació en Primers Auxilis de totes les persones.

Imatge ER

 

INFORMA CREU ROJA.- Les cases sovint es perceben com llocs segurs, però lamentablement és on tenen lloc el 80% dels accidents, fonamentalment a la sala d’estar. Només a Europa, més de 3 milions de persones pateixen accidents domèstics cada any, dels quals més de 7.000 són fatals.

Les ferides més freqüents que ocorren a les llars són un resultat d’electrocució, cremades, enverinament, ofegament, desmai, aturada cardíaca i caiguda. Aquests tipus d’accidents afecten totes les edats, però són la causa principal de la mortalitat infantil en països desenvolupats. De manera alarmant, l’ofegament està entre les 10 principals causes de mort de nens i joves en cada regió del món.

La majoria d’accidents domèstics es poden prevenir. Ser conscient dels riscos i perills que representa l’entorn domèstic és el primer pas cap al desenvolupament d’una cultura de seguretat i prevenció a la llar.

 

‘Aprèn a salvar vides’

Creu Roja és conscient de la importància vital de la formació en Primers Auxilis i, per això, és líder mundial en matèria de capacitació i prestació de primers auxilis, formant anualment a 15 milions de persones de tot el món en aquesta matèria.

Creu Roja té una llarga trajectòria en la formació en primers auxilis. L’Organització disposa d’una àmplia oferta de cursos que s’adapten tant a les necessitats de particulars com de col·lectius específics. Només l’any passat, Creu Roja Girona va impartir 75 cursos de primers auxilis, en els quals es van formar 651 persones a la demarcació.

Amb motiu del Dia Mundial dels Primers Auxilis, centrat en els accidents domèstics, la Creu Roja ha elaborat una sèrie de materials de difusió per tal d’animar a tota la població a formar-se en els cursos de primers auxilis que té convocats al llarg de l’any.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *