L’habitatge d’ús turístic destrossa el lloguer social a Blanes

ICV-EUiA i Batega per Blanes  denuncien que només queden 30 habitatges de lloguer disponibles a tot Blanes.

Els dos grups assenyalen que en només 9 mesos han augmentat en 200 els habitatges d’ús turístic al municipi fent que es redueixi dràsticament l’oferta de lloguer per a residència habitual.

Presentaran al proper plenari un pla de xoc que contempla crear ajudes per al lloguer, mobilitzar els pisos buits o crear un índex del preu de lloguer just.

Imatge ID

 

NOTA DE PREMSA.- ICV-EUiA i Batega per Blanes han presentat aquest dimarts la moció que defensaran al proper plenari de l’Ajuntament de Blanes, previst pel darrer dijous del mes de juny, sobre la situació del lloguer al municipi.

Els dos grups municipals han assenyalat que, en tota la vila, només queda una trentena d’habitatges disponibles per a lloguer habitual i que, en canvi, hi ha més de 300 habitatges d’ús turístic disponibles i 854 llicències d’Habitatge d’Ús Turístic (HUT’s). Els mateixos grups municipals van presentar una proposta el passat setembre instant a aplicar una moratòria als habitatges d’ús turístic per tal de poder redactar un pla d’usos i restringir-ne la seva proliferació. Aquesta proposta va quedar rebutjada per la majoria de grups municipals del plenari i, des d’aleshores, en només 9 mesos més de 200 habitatges s’han convertit en lloguers turístics.

En paraules del regidor i responsable d’habitatge del grup Víctor Catalan “Tenim un situació d’emergència en què l’habitatge de lloguer pràcticament ha desaparegut i, per altre costat, els que queden són cars i inaccessibles per bona part de la ciutadania”. Cal recordar que els diferents protocols públics marquen que una persona no pot destinar més del 33% dels seus ingressos a habitatge, fet que suposa que una persona hagi d’ingressar més de 1200€ mensuals per poder accedir a un lloguer a Blanes, que es situen en la seva franja econòmica en torn dels 400€ mensuals.

Per aquest motiu, ICV-EUiA i Batega duran al proper plenari un Pla de Xoc pel lloguer assequible que contempla, entre d’altres mesures, una proposta per tal incorporar ajudes per al pagament del lloguer als col·lectius més vulnerables com els i les joves i les persones en atur. Tanmateix, es posa com objectiu la creació d’un parc de lloguer municipal fruit tant de la mobilització dels habitatges buits com per la bonificació i/o penalització, mitjançant les ordenances fiscals dels lloguers que estiguin per sota o per sobre del preu de lloguer just

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *