Les inversions de l’impost turístic a Blanes

El Govern destina 2,7 milions d’euros de l’impost turístic a plans de foment territorial a través d’ens locals de Girona

Aquests diners serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d’altres

Aquests ajuts s’han finançat gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), i tenen com a objectiu millorar la competitivitat de les destinacions turístiques de Girona

Des del 2014 s’hauran subvencionat a Girona 19 projectes amb un import total de 6,1 milions d’euros

castell-de-sant-joan

 

INFORMA GENERALITAT DE CATALUNYA.- El Govern ha concedit enguany 2,7 milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Girona, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diferents plans de foment territorial del turisme.

Aquests diners serviran per crear, rehabilitar i millorar infraestructures turístiques; recuperar o crear itineraris turístics; renovar senyalització turística existent o crear-ne de nova; adequar i millorar espais turístics; i crear productes turístics innovadors que generin un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat, entre d’altres.

En total han estat 9 subvencions que s’han destinat als següents projectes:

Sol·licitant

Títol del Projecte Subvencionat

Ajuntament de Lloret de Mar:

Impuls a la reconversió turística de Lloret

Ajuntament de Blanes:

Memòria d’actuacions d’interès turístic: Camí de Ronda a la Costa, Castell de Sant Joan

Ajuntament de Palamós:

Projecte d’integració paisatgística i ordenació de l’ús públic del paratge natural del castell: la porta més brava al nou itinerari turístic pel litoral de Palamós

Ajuntament d’Amer:

Amer, centre actiu de la via verda

Consell Comarcal del Ripollès:

Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès, l’experiència dels Pirineus més autèntics

Ajuntament de Puigcerdà:

Millora de la mobilitat, accessibilitat i posada en valor dels equipaments i espais turístics

Consell Comarcal del Pla de l’Estany:

Projecte de desenvolupament turístic del Pla de l’Estany

Consorci de les Vies Verdes de Girona:

Millores de les vies verdes de Girona com a infraestructures turístiques inclusives

Ajuntament de l’Escala:

Urbanització avinguda Riells i enllaç a la Punta del Noi Esquerrà amb la Clota Petita

Des del 2014 –any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial- i fins el 2016, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat a Girona 19 projectes amb un import total de 6,1 milions d’euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 14,9 milions d’euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament aquesta zona.

Enguany, la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 400.000 euros. Aquests ajuts es financen gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET). L’objectiu d’aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals de Girona un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques gironines millorin la seva competitivitat.

Aquesta línia d’ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l’equilibri territorial, la diversificació de l’oferta, l’orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d’ocupació al servei de la ciutadania.

La convocatòria 2016 d’aquestes subvencions es regeix per l’ordre EMC/145/2016, de 3 de juny, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *