L’Ajuntament molt tou amb la direcció de Nylstar

La CUP reitera el seu suport als treballadors i treballadores de Nylstar.

La formació va demanar més contundència en la moció institucional de suport a la plantilla aprovada en el darrer ple.

Joan Miquel Joaquim

Joan Miquel Joaquim PRAEDIUM GLOBAL INVEST.

 

NOTA DE PREMSA CUP BLANES.- El darrer Ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar, amb els suport de tots els grups polítics, una moció institucional presentada per l’equip de govern en suport a la continuïtat de l’empresa NYLSTAR i en solidaritat amb els seus treballadors i treballadores.

La CUP de Blanes va fer arribar a tots els grups municipals una proposta per incloure un punt en el redactat de la moció en el qual es demanava explícitament que l’Ajuntament es comprometés a emprendre totes les accions al seu abast i a actuar amb contundència, des de tots els àmbits competencials pertinents, si l’empresa vulnera els drets dels treballadors i no replanteja el model de gestió actual. Segons la CUP és aquest model el que castiga a la classe treballadora i seguirà fent-ho sinó s’hi posa remei.

El govern local va desestimar la inclusió d’aquest punt en la moció. El portaveu de la CUP de Blanes, Jaume Pujadas, va afirmar lamentar la postura de l’equip de govern perquè “la proposta només pretenia que el consistori adoptés una postura contundent i inflexible com a institució davant d’una situació d’injustícia on s’han estat vulnerant sistemàticament dels drets dels treballadors i treballadores”.

La candidatura de l’esquerra independentista va participar i recolzar, amb altres moviments socials i polítics, la manifestació de suport a la plantilla de Nylstar que va recórrer la setmana passada els carrers de Blanes. Poc després la regidora Clara Castrillo va signar, en representació de la formació anticapitalista, el compromís del conjunt del consistori blanenc per tal que el sol de la Safa segueixi essent industrial i de parcel·la única.

 

 

ANTECEDENTS:

Fundada en 2003, Praedium se ha dedicado desde su creación a la inversión en activos en dificultades. La firma ha invertido en tres estrategias principales:

  • Activos y deuda en dificultades
  • Participación en empresas
  • Bienes inmuebles

Con sede central en Barcelona (España), Praedium se beneficia de una enorme experiencia en soluciones legales y financieras complejas en una amplia gama de sectores.

El primer contacto del grupo inversor Praedium con el sector textil fue en 2009, cuando adquirió Nylstar. Tras la compra, Nylstar ha aumentado su cifra de negocio un 20% hasta alcanzar los 65 millones de euros, y produce 15.000 toneladas al año de hilo y el 90% de las ventas son exportaciones.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *