La indiferència de Blanes amb els migrants tancats a l’Esbarjo

  • El dia 13 de juny d’enguany una cinquantena de persones es van tancar a l’espai Esbarjo de l’església de Santa Maria de Blanes per demanar més drets per a les persones migrades i sense papers.

Aconseguir l’empadronament sense un domicili fix és un dels objectius principals, però també reclamen que s’aboleixi la llei d’estrangeria. Imatge AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES


Opinió de DdB: La bona gent de Blanes, ens recordem que hi ha persones tancades a l’Esbarjo implorant sobreviure?

La nostra societat occidental, privilegiada, egoista, intolerant, prepotent, cínica, amb una absoluta manca d’empatia i solidaritat vers els dèbils… Quina merda tot plegat


Font

AEiG Pinya de Rosa

Nota pregada rebuda el dia 05.09.2018 a les 00:22 hores

Bona nit famílies,

Us fem arribar un missatge a propòsit de la situació que viuen les persones actualment allotjades a l’esbarjo i, per tant, veïns dels cau.

Com ja deveu saber, fa tres mesos que a l’esbarjo hi ha un grup de persones tancades amb l’objectiu de reivindicar la necessitat que tenen d’obtenir els papers per tal d’aconseguir eines tan bàsiques com la targeta sanitària. No hem d’oblidar que cap de les persones allà tancades desitja la precarietat a què s’han vist sotmesos des del moment en què es van veure obligats a abandonar el seu lloc d’origen per raons econòmiques o polítiques. Hem d’evitar caure en prejudicis i cal recordar que als nostres pobles també hi arriben persones refugiades, sovint mai reconegudes com a tals.

Aquest missatge crida, doncs, a la conscienciació del repte que se’ns planteja com a societat i a la sensibilització respecte aquest col·lectiu. Per aquest mateix motiu demanem la col·laboració en la recollida d’uns estris que ara per ara són de màxima urgència de cares al benestar d’aquestes persones: matalassos, mantes i sabates dels números 43, 44 i 45. També són d’utilitat el paper de vàter, el sabó i el menjar; tot béns de primera necessitat. En cas d’estar en disposició de donar qualsevol d’aquests objectes, poseu-vos en contacte:

 

Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa Blanes

Telèfon: 636 954 010

http://www.caupinyaderosa.cat

Com bé diu una de les lleis escoltes:

Som germans de tothom i treballem per la pau.

Sempre a punt i tant com puc!

Consell de caps

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *