La CUP de Blanes per la llibertat dels presos polítics

Retiran-ARCO-Sierra-Presos-Politicos_EDIIMA

Santiago Sierra, tras la censura de su obra “Presos políticos” en ARCO: “Es una falta de respeto a la inteligencia del público”. Imatge ED


Comunicació CUP Blanes

Datada el dia 27.03.2018 a les 14:57 hores

Arran de l’empresonament de càrrecs electes i de membres del legítim govern de la Generalitat de Catalunya la CUP de Blanes ha registrat una moció amb caràcter d’urgència per ser considerada en el ple municipal que se celebrarà aquest dimecres 28 de març.

La moció demana que l’Ajuntament de Blanes, així com els grups municipals representats al consistori, es posicionin i mostrin el seu suport vers la llibertat dels presos i preses polítiques.

Tal com s’exposa en la moció, per la CUP “l’existència de presos polítics no és compatible amb la democràcia” i, per aquest motiu, demana que l’Ajuntament emprendre una sèrie d’accions per posar de manifest aquest compromís.

Així, la moció demana explícitament que es restitueixi la pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” a la façana de l’Ajuntament, d’acord amb el compromís que la majoria de regidors i regidores del consistori ja van mostrar fa uns mesos arran de l’empresonament de Jordi Sanchez i Jordi Cuixart.

A més, la moció posa sobre la taula la possibilitat de col·locar en la pàgina web municipal i en la mateixa sala de plens un rètol distintiu demanant la llibertat dels presos polítics.


DOCUMENTS

Text de la moció presentada

Moció d’urgència per la llibertat dels presos i les preses polítiques

Arran de l’empresonament sistemàtic de càrrecs electes i de membres del legítim govern de la Generalitat de Catalunya,

Entenent que l’existència de presos polítics no és compatible amb la democràcia i donat que el ple municipal és el dipositari de la voluntat democràtica emanada per la ciutadania de Blanes.

Instem al ple de l’Ajuntament de Blanes  a  l’adopció dels següents acords.

-Que l’Ajuntament de Blanes mostri públicament el seu compromís vers la llibertat dels presos i les preses polítiques.

-Restituir la pancarta per la llibertat dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament.

-Col·locar en lloc visible de la web municipal un “banner” per la llibertat dels presos polítics.

-Demanem col·locar una pancarta per la llibertat dels presos polítics a la sala de plens.

-Fer difusió del posicionament adoptat per aquest ajuntament a través dels mitjans de comunicació, pàgina web, xarxes socials i ràdio municipals.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *