La creu dels veïns dels Pins i la Plantera

L’Ajuntament de Blanes decidirà aquest dijous si participa en la manifestació en contra dels aldarulls de l’oci nocturn.

  • La plataforma ciutadana organitzadora reprèn l’activitat en vistes de la manca de solucions al conflicte. 

Drets de còpia SANDRA NAVAU


Opinió DdB: Un Ajuntament no s’ha de manifestar, ha D’ACTUAR. Reconeixem que es tracta d’un problema complex i probablement no tenen ni puta idea que fer. Però manifestant-se segur que no li toquen la fibra als empresaris, i a los gamberros ni te cuento…


Text agència ACN
Data 28/08/2019

Els portaveus dels partits polítics amb representació municipal a l’Ajuntament de Blanes (Selva) decidiran aquest dijous a la tarda si el consistori participa institucionalment en una manifestació en contra dels aldarulls provocats pels locals d’oci nocturn. La plataforma ‘Per uns barris més segurs’ ha convocat aquesta mobilització de cara al divendres a les set del matí. Segons els organitzadors, l’objectiu no és anar en contra de l’Ajuntament sinó buscar una solució definitiva a l’incivisme que es viu a la zona dels Pins i la Plantera, on es concentren bona part de les discoteques. La plataforma havia paralitzat les reivindicacions després que el govern local i els empresaris acordessin signar un conveni. La negativa dels propietaris de les discoteques, però, ha fet reactivar la mobilització ciutadana.


REFOSA D’INFORMACIÓ

La manca d’acord entre els locals d’oci nocturn i l’Ajuntament de Blanes (Selva) en la signatura d’un conveni per finalitzar amb els actes incívics que generen alguns dels clients de les discoteques ha provocat la reactivació de la plataforma ciutadana ‘Per uns barris més segurs’. De cara a aquest divendres s’ha convocat una manifestació a les set del matí que sortirà de davant de l’Ajuntament de Blanes i anirà fins a la rotonda dels Focs, a la cruïlla de la carretera de la Costa Brava amb el carrer d’Anselm Clavé.

Aquest dijous a la tarda, els portaveus dels diferents grups polítics amb representació al consistori hauran de decidir si l’Ajuntament hi participa de forma institucional o no. Primer hi haurà una Junta de Govern Local en què es parlarà d’aquest tema i posteriorment una Junta de Portaveus prèvia al ple municipal previst a les set de la tarda.

L’alcalde del municipi, Àngel Canosa (ERC), i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell (BeC-P) s’han compromès a debatre conjuntament el posicionament que haurà de tenir l’Ajuntament davant d’aquesta mobilització en una reunió amb els representants de la plataforma. A més, Canosa i Urgell han detallat totes les accions que havia engegat el govern local per intentar desencallar el conveni.

De fet, el juliol es van reunir empresaris i membres del govern per poder trobar una sortida al conflicte i aixecar l’ordenança de tancament dels locals, que havien de finalitzar la seva activitat a primera hora de la matinada. A canvi, els empresaris haurien de posar autobusos per traslladar els clients a l’estació de tren perquè tornessin cap a casa sense provocar aldarulls al carrer.

La setmana passada el consistori va fer arribar un esborrany del conveni als empresaris de les discoteques i d’aquesta manera començar la redacció definitiva. El seu advocat ha detallat els seus recels sobre el document a través d’alguns mitjans de comunicació. Això ha desembocat en una reactivació de la plataforma ‘Per uns barris més segurs’, que havia decidit abandonar les protestes en vistes de les solucions previstes entre les dues parts.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *