La blanenca Mayte Vieta a la Virreina

Estimats amics,

Us comunico que dilluns 16, a les 19:00h-19:50h, faré una xerrada al Palau de la Virreina dintre de la programació de les II Jornades de Fotografia Contemporània

Us espero!

imatge MAYTE VIETA (autorretrat)

 

II Jornades de Fotografia Contemporània. Del 16 al 18 d’Octubre de 2017 al Palau de la Virreina. Barcelona.

D’origen i sentit interdisciplinari, i organitzades amb caràcter biennal per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), les Jornades comptaran amb la col·laboració d’artistes, teòrics i pensadors, que amb les seves experiències, estudis i idees aportin respostes, interrogants, afirmacions o qüestionaments sobre el nostre present fotogràfic.

 

Mayte Vieta

La seva formació multidisciplinària es deixa veure en les seves fotografies, per a les que el dibuix i l’escultura juguen un paper essencial. El 1992 va obtenir el diploma de Pintura i Escultura de l’Escola Massana de Barcelona i va iniciar el seu acostament a la fotografia de manera autodidacta i gràcies a les beques de la Fundació Banesto i la Generalitat de Catalunya. Ha rebut el Premi Cañada Blanch i Club Diario de Llevant (València, 2000), el Premi de Fotografia del 46 Saló de Montrouge (París, 2001), la Beca GENCAT de Creació i Pensament Contemporani (2005) i la Beca Endesa (2009- 11).

En aquesta línia s’inscrivia una de les seves primeres instal·lacions, Silenci (1999), mitjançant la qual l’artista convidava a una reflexió sobre el silenci de les imatges i la relació que l’espectador manté amb elles.

El seu treball està present en nombroses exposicions individuals i col·lectives d’àmbit nacional i internacional entre els quals destaquen: Cycle (Espai Volart – Barcelona), Paysages oubliés, Nocturna (Genev’ArtSpace – Ginebra, Suïssa), Cossos de Llum en Cicle Silenci Explícit ( Fundació Joan Miró), Cendres (Tinglado 2, Tarragona); Ha participat en fires d’art contemporani com ARCO, Art Lisboa, París Photo, Fira FIAC París, Artissima Torí, Artcologne i Biennal de Korea.

La seva obra es troba tant en col·leccions privades (Rafael Tous, Cañada Blanch, Pilar Citoler, Jaime Sordo o Fernando Meana) com públiques: en els fons de fotografia de la Comunitat de Madrid, Artium, Col·lecció CAB, Fundació Coca-cola, Banc Sabadell , la Fundació Antoni Vila Casas i la Fundació la Caixa entre d’altres.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *