Joni D. presenta la seva nova novel·la a Blanes

Serà diumenge a les 12 a Sa Fera Ferotge, un espai que ja va visitar fa un any i mig. I és que el Joni ja podem dir que té cert vincle amb la nostra població.

David Fernández, Fermin Muguruza i Joni D. durant la distesa xerrada del 21 de juny de 2016 a Sa Fera Ferotge

David Fernández, Fermin Muguruza i Joni D. durant la distesa xerrada del 21 de juny de 2016 a Sa Fera Ferotge

Imatge SFF

 

Fa al voltant de quatre anys, va presentar el seu segon llibre a la Sala d’actes Municipal, en un acte organitzat per la CUP i Revolta Global. Aquell llibre era un treball entre l’antropologia i la història, es deia “Grups Autònoms. Una crònica armada de la Transacció democràtica” i amb ell pretenia fer una aproximació a la generació de joves que com Salvador Puig Antich o Agustín Rueda van pretendre plantar cara a la continuació borbònica-capitalista de la dictadura feixista.

Arrel d’aquell llibre, el Joni va interioritzar de tal manera les vivències que aquells ja no tan joves li van explicar en primera persona, que ara acaba de publicar la seva segona novel·la, que alhora és la segona entrega del que ja ha explicat serà una trilogia, on un dels dos fils conductors serà precisament el nexe generacional d’aquells nois que avui dia ja compten amb una seixantena d’anys i que individualment, tot i plantar cara a totes les eines repressives de l’Estat, mai han estat derrotats.

El llibre es diu “La Casa de la Selva” i ha estat editat per Tigre de Paper, una editorial jove que ja va editar el seu anterior treball, “La Torre de la Serra”.

Si a “La Torre de la Serra”, en vuitanta pàgines, a través d’unes pinzellades temporals, el Joni ens explicava vuitanta anys d’història de tres generacions d’una mateixa família de resistents, en aquesta “La Casa de la Selva” succeeix tot el contrari, i de nou mitjançant una novel·la curta, en tres o quatre hores de lectura ens ofereix una excursió de nou o deu hores per la serra de Collserola. I això és tot. El protagonista, un home que ronda la seixantena i que va formar part d’aquells grups que empraven l’”agitació armada”, passeja amb el seu gos pels voltants del Tibidabo i recorda tota la seva vida… D’aquesta manera el Joni ens introdueix al cervell del protagonista i la lectura avança gairebé al mateix ritme en què ho fa el protagonista.

Però dèiem al principi que el Joni havia visitat Sa Fera Ferotge fa un any i mig, i és que a banda d’escriptor, el Joni es defineix com un agitador cultural, així a la seva biografia trobem que va ser qui amb 17 anys va organitzar el primer concert de Kortatu a Catalunya, que com a músic va ser baixista, entre d’altres, dels mítics Pixamandúrries i que avui dia porta un segell discogràfic (Kasba Music) i és, des de fa molts anys, el representant a Catalunya de Fermin Muguruza.

Fa cosa d’un parell d’anys, quan amb el Fermin estaven preparant les activitats que van muntar l’any 2016 a Catalunya al voltant de la novel·la gràfica “Black is beltza”, va ser ell qui va proposar al cantant basc fer un acte a Blanes

“No es tractava d’escollir Blanes, es tractava de descentralitzar en una doble vessant, per una banda sortir de la capital i per una altra banda sortir dels espais institucionals, per això em vaig recordar que el meu amic Carles “Bullanga”   m’havia parlat de l’aniversari de Sa Fera Ferotge i, quin millor lloc que un banc expropiat per sortir de les institucions!”

Aquell acte que en principi havia de ser una xerrada bidireccional entre Muguruza i David Fernández finalment es va convertir en una conversa “situacionista” a tres bandes a voluntat del propi Fermin:

“Un bon dia em va dir que OK, que aniríem a Blanes però que llavors hauria de participar jo també”.

Alguns mai oblidarem la cara que van posar tots els presents quan el Joni va començar a treure ampolles d’una nevera de platja que havia dut a l’Ateneu, només per aquest fet, ja sabem que diumenge a Sa Fera Ferotge pot passar de tot…

No us ho perdeu.

 

Redactora DdB

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *