Inspectors de la SGAE pentinant Blanes. Sopar de duro

  • Com hem d’actuar si ens visita un comercial de la SGAE al nostre negoci?

Imatge AGÈNCIA EFE


Opinió de DdB: Un suposat desembarcament estiuenc per terra, mar i aire d’inspectors de la SGAE té esvalotats establiments i menestrals blanencs. No ens consta cap actuació especial d’aquesta gestora enguany a sa nostra Vila.


Font

Infodret

Informació rebuda el dia 12.08.2018 a les 12:34 hores


Darrerament en el nostre despatx, hem rebut moltes consultes d’autònoms i empresaris referent a si han de pagar el cànon digital, pel fet que se’ls ha requerit el pagament durant visita d’un comercial de l’SGAE o entitats similars en el seu negoci.

Altres dels dubtes que se’ls presenta als titulars dels negocis, deriva a si deuen respondre a les preguntes de caràcter personal d’aquests comercials (nom, DNI, metres del local, etc …) i si la visita realment la ha realitzat un inspector.

En aquest sentit els expliquem el següent sobre aquestes entitats:.

  • La SGAE és una empresa privada, per tant els “inspectors” que es presenten en els seus locals són comercials i no tenen cap capacitat sancionadora. Pel que si vostè no vol, no està obligat a facilitar cap dada personal ni del seu establiment.
  • Els Inspectors no són servidors públics, de manera que les seves manifestacions no tenen presumpció de veracitat (com si ho tindria un inspector d’hisenda, de treball, policia local, etc..), de manera que les seves acusacions les hauran de provar en un judici.
  • La SGAE no és titular dels drets de tots els artistes, de manera que només poden cobrar per la reproducció d’obres dels seus associats.
  • Li recomanem no signar cap document que els facilitin, sense abans consultar a un professional.
  • És molt important no perdre les formes davant d’aquestes visites, recomanem sempre que si la visita d’aquest comercial no és del seu grat se li convidi a sortir de forma educada i evitar conflictes innecessaris. Si el comercial es resisteix a sortir del seu establiment poseu-vos en contacte amb la policia local del vostre municipi perquè es personin en l’establiment.

Assessorament Online gratuït

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *