ICV-EUiA replica a Canosa (ERC)

En relació al Ple Extraordinari sobre pobresa del passat dia 17 d’agost, i a les declaracions que sobre ell han fet des de ERC Blanes y en concret, el segon tinent d’alcalde Àngel Canosa.
ICV EUIA ANGEL CANOSA ERC

 

NOTA DE PREMSA ICV-EUiA.- Ni ERRORS ni ENCERTS, Sr. Canosa. Això és una valoració subjectiva i intencionada i, ben cert, malauradament l’extraordinari no és la pobresa; l’extraordinari és que després d’un any llarg de legislatura aquest equip de govern que s’omple la boca parlant d’impulsar els pressupostos més socials de fa molts anys, no hagi convocat la Taula d’Habitatge, malgrat els continus requeriments dels grups de l’oposició i de les entitats que en formen part.
Si tenim en compte el ritme d’aquesta legislatura, no hi ha cap precipitació en la convocatòria. Què volen? Que esperem que ens presentin uns pressupostos al mes d’octubre sense cap valoració prèvia conjunta de les partides destinades a habitatge i serveis socials? L’error és amagar el cap sota l’ala i no començar a fer camí. Forçar aquest ple de forma unilateral era NECESSARI, ja que l’equip de govern ha incomplert acords i desoït les mocions aprovades en els darrers anys.
“Que aquells que van dir que a l’agost no hauria d’haver-hi ple ara diguin que sí, UN ENCERT”, diu vostè. Aquesta afirmació és una falsedat absoluta. A principi de legislatura es va votar a favor, si bé no amb un acord unànime, que es celebrés un ple al mes d’agost, doncs molts grups enteníem que una població turística com la nostra no podia deixar de treballar per la ciutadania.
Tampoc costava tant aprovar el punt relatiu a habitatge, recollir les propostes i anar-les treballant cara a l’imminent pressupost. Resulta una mica sospitosa aquesta reticència, doncs o bé manifesta manca de voluntat política per treballar per la gent, o manca de propostes i idees pròpies.
L’ENCERT hauria estat allargar la mà amb generositat, compartir i debatre propostes i resultats, i actuar amb total transparència aclarint els límits econòmics i els destins finals de les partides.
Sort encara que es reconeix l’ENCERT de treballar pel poble i la seva gent per sobre de les sigles. Però això no és nou, des del primer dia es va posar sobre la taula l’oferta dels grups de l’oposició de treballar en conjunt, fins i tot sense necessitat de cobrar res per la feina que es fes de més.
El que és un ERROR és que l’equip de govern estigui a la defensiva davant les propostes que es fan des de l’oposició, encara que al cap d’un temps quan es creu que ningú es recorda d’on van sorgir, les facin seves. Però això no sap greu, si al final qui es beneficia es Blanes i la seva gent.
Senyor Canosa, malament anem quan per desqualificar la feina dels altres caiem en els tòpics -més propis de les dretes- d’acusar de populisme o demagògia.

 
 
 

ANTECEDENTS:
Publicat per La Selva Informació al seu FACEBOOK

Nota Premsa
‘ERC Blanes

A PROPÒSIT DEL PLE EXTRAORDINARI DEL DIA 17 D’ AGOST

Un cop s’ha celebrat el Ple Extraordinari del 17 d’ agost, instat per nou dels Regidors de l’ oposició, i no havent fet abans cap valoració pública, considerem adient, ara, unes breus anotacions i valoracions de tot plegat.
Ho fem amb la única voluntat de millorar, què segur compartim amb molts dels que llegiran aquestes valoracions amb ulls crítics, perquè som conscients què, de la crítica a la demagògia i el populisme, hi ha, sovint, un camí molt curt. Fem aquestes aportacions, convençuts qué tots volem treballar plegats; qué tots proposem feina, feina i feina … , i tots la volem ben feta.
Precipitat ?, no, urgent.
Qualificar de precipitat el fet de voler combatre els problemes d’habitatge, pobresa energètica o de qualsevol d’ altre tipus, d’ incivisme social o de millora de l’ educació dels nostres infants i joves, i de retruc la nostra, seria UN ERROR.
Qualificar-los d’ extraordinaris, quan són problemes què, dia a dia, hem de combatre, seria UN ERROR
Urgent?, sí. Les millores socials han de ser l’objectiu principal per a tots. Sempre, sense mirar si surt o no, en un programa d’ acció de govern què, sempre s’ ha dit que estava obert a ser millorat. Era urgent al juliol, a l’ agost i malauradament ho seguirà essent al setembre.
Provocar un Ple a l’ agost, d’ aquells que s’ anomenen extraordinari, UN ENCERT
Fer-ho de manera precipitada, sense tenir en consideració els plaços del ROM, sense parlar amb cap d’ altre Grup Municipal, què no fossin els proponents – com van córrer a anunciar que farien – , amb canvis de text, objectius i acords, fins a minuts abans de començar el Ple. Aquesta manera de fer, va fer impossible què les Assemblees dels partits de cada Grup Municipal, es poguessin pronunciar al respecte: UN ERROR.
Qué aquells que van dir que a l’ agost no hauria d’ haver-hi Ple, ara diguin que sí, UN ENCERT.
Qué no es vulgui entendre què un acord amb disposició pressupostària era d’ impossible aprovació, i es precipitessin molt bones propostes que hauran de ser objecte, ara sí, d’ un treball conjunt, assenyat, proactiu, amb disposició pressupostària i autorització de despesa, UN ERROR, QUE PODEM FER QUÈ ACABI ESSENT UN ENCERT.
Qué tinguem una oposició capaç de vèncer les seves sigles i treballar conjuntament, sense descans, UN ENCERT QUÈ ENCARA PODEM MILLORAR PLEGATS.
El desig i la fermesa de treballar per fer realitat el què es va aprovar i possible el què no es va poder aprovar, UN ENCERT.
I, si mirem les coses bones, les ben fetes, en treiem una lectura positiva. Ara toca fer les què no han estat possibles, una realitat.
Bona feina, i a seguir.

Àngel Canosa
Albert Sanz
Grup Municipal ERC
BLANES.

You may also like...

3 Responses

  1. Juantxo ha dit:

    L’unic diari privat de Blanes que penja noticies politiques. I tot i aixi ofereix mes noticies que els mitjans publics de l’ajuntament.

  2. Exlector ha dit:

    Aquest diari és l’òrgan oficial d’ICV-EUiA?
    Ho pregunto perquè veig la rèplica a un article d’ERC que no vareu publicar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *