ICV-EUiA i la CUP contra la tupinada de la consulta popular

El govern de la Generalitat confirma que obviarà el resultat de la consulta popular i tirarà endavant unilateralment la perllongació de la C32.

ICV-EUiA: La Generalitat menysté les consultes populars amb la complicitat de l’alcalde Lupiañez

CUP: Denunciem el frau democràtic del govern de la Generalitat vers la perllongació de la C-32

C-32

 

 

NOTA DE PREMSA ICV-EUiA.- Dimecres 8 de juny, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va rebre els representants de l’Ajuntament de Blanes, en un acte qualificat com a “reunió de treball”, amb l’objecte de rebre la Memòria del Procés Participatiu sobre la prolongació de la C-32, que va tenir lloc a Blanes el 28 d’abril.

L’Alcalde Lupiañez, va explicar al conseller quin havia estat el procediment seguit per fer la consulta, però al llarg de la seva intervenció, va quedar clar que es limitava a complir un acord de plenari i que com a grup municipal (PSC) no estava d’acord amb el resultat de les votacions, inclinant-se clarament a favor de la prolongació de la C-32.

En el mateix sentit es van expressar Quim Torrecillas (CiU), Salvador Tordera (PP) i Sergio Atalaya (C’S), considerant aquesta com una infraestructura necessària pel territori, més preocupats pel calendari de les obres, els costos, la concessió i el període d’amortització.

La sostenibilitat, l’impacte mediambiental, la necessitat real de l’obra i la nul·la consideració als resultats de la consulta popular, van ser els temes que van posar sobre la taula els representants de la resta de grups municipals, Marian Anguita (EUIA-ICV), Josep Lluis Yubero (Batega), Jaume Pujades (CUP) i Albert Sanz (ERC).

Les respostes donades pel conseller, a les qüestions plantejades per aquests grups van ser un cúmul de bones paraules,  oferint nous estudis mediambientals un cop començades les obres i la creació d’una comissió pública a tal efecte.

El conseller tampoc va valorar la consulta popular, titllant-la de poc representativa, sense que cap dels representants de govern municipal aixequés la veu per a defensar la seva validesa.

Per ICV-EUiA, va quedar clar que aquesta ha estat una reunió orquestrada per cobrir les aparences, ja que des de les primeres paraules de Josep Rull va quedar clar que la decisió estava presa, malgrat afirmar que la posada en marxa de les obres havia estat paralitzada per respecte als debats generats en el territori.

En cap moment la Generalitat ha considerat altres opcions per millorar la mobilitat, com les rondes de circumval·lació, o el projecte del tramvia, projectes que en paraules del conseller Rull “es poden considerar un cop finalitzada la C-32” afegint “aquest es un projecte de país que va mes enllà”. Com a concessió va deixar clar que s’havia pasat en el projecte de una via de 2-2 carrils a 2+1 per minimitzar l’impacte en el territori.

Des de ICV-EUiA volem deixar clar que estem davant d’una clara imposició d’una infraestructura que seguirà sense millorar les comunicacions entre Blanes i Lloret i que es deu mes als interessos d’Abertis, que a les necessitats reals dels territoris i que per fer-la es veu abocada a concedir concessions a empreses privades. En cap moment hi ha hagut una voluntat real d’escoltar al qui s’oposaven a aquest projecte ni de buscar solucions alternatives per millorar en proximitat la mobilitat del territori.

Lamentem també la tèbia defensa del nostre consistori  de la consulta popular davant la conselleria, en un clar menysteniment de la voluntat democràtica

 

 

NOTA DE PREMSA CUP.- El passat dimecres una delegació de l’Ajuntament de Blanes va reunir-se al Parlament de Catalunya amb el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull per tal de traslladar-li l’acord que el Ple de Blanes va adoptar en reconeixement del resultat de la consulta popular sobre la perllongació de C-32.

El regidor de la CUP de Blanes, que va participar en aquesta trobada en representació de la formació de l’esquerra independentista, ha manifestat que “tot i que el territori ja ha parlat i ha dit clarament NO al projecte el conseller ens va comunicar que el Govern de la Generalitat ja havien pres una decisió al respecte i que pensen tirar endavant unilateralment el projecte”

La CUP ha denunciat que malgrat la voluntat expressada a les urnes contra el projecte de perllongació de la C-32 el passat 17 d’abril, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat hagi assegurat que pensa iniciar les obres aquest mateix any. A més la formació independentista ha manifestat el seu malestar pel menyspreu que el conseller Josep Rull va mostrar cap a la ciutadania que democràticament va expressar-se en la consulta del 17 d’abril quan aquest va afirmar que la decisió ja estava presa.

La Generalitat va anunciar que crearà una Comissió Pública per millorar mediambientalment el projecte de la C-32. Pel portaveu la CUP “l’actitud i les formes mostrades per Josep Rull i la seva conselleria suposen un frau democràtic i una burla cap a la gent del territori”, tot referint-se a la creació d’aquesta comissió pública quan la decisió ja està presa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *