ICV-EUiA de Blanes es reuneix amb associacions de veïns i altres entitats afectats per la possible demolició del “pont de ferro”

La coalició creu que la millor opció es mantenir el pont, però defensarà la posició que

adoptin els barris afectats. 

Associacions de veïns i AMPAS han exposat les seves inquietuds sobre la proposa de la Generalitat. 

 

NOTA DE PREMSA ICV-EUiA.- Des que fa pocs dies, per ordre de la Generalitat, es tanqués l’accés per les escales a l’anomenat “pont de ferro o pont verd” que permet el pas de vianants sobre la carretera GI-682 de Blanes a Lloret, la mesura ha despertat força inquietud entre els usuaris habituals d’aquest. De moment l’accés al mateix es possible només per les rampes, mentre que la Direcció General d’Infraestructures de la Generalitat ha aprovat ja l’estudi d’un projecte per substituir la passarel·la per un pas de vianants que es completarà amb una regulació semafòrica.

Per aquest motiu, representants del grup municipal d’ICV-EUiA Blanes es van reunir ahir amb les associacions de veïns/es de Mas Borinot,Valldolig, Carretera Lloret-La Pedrera i les AMPA’s del Carles Faust i l’IES Serrallarga per tractar el tancament provisional del pont de ferro i recollir les propostes i inquietuds dels usuaris.

Joan Salmerón, portaveu d’ICV-EUiA Blanes va afirmar en la reunió que “La posició de la nostra coalició és mantenir el pont però defensarem la posició que prenguin els veïns i les veïnes i tindreu tot el suport del nostre grup”.

Per la seva part, el regidor de la coalició Victor Catalan, va argumentar “Mentre no s’urbanitzi aquesta carretera com carrer no té cap sentit tirar-ho avall” . Va senyalar també que “La mala qualitat del paviment ha perjudicat l’estat del pont”.

Les associacions de veïns/es i les AMPA’s majoritàriament aposten per conservar el “pont de ferro” i demanar que es faci una adequació i manteniment continuat del mateix. En aquest sentit posaran en marxa la recollida de firmes entre la ciutadania i demanaran també el suport de la resta d’associacions de veïns i AMPA’s de la vila de Blanes amb la finalitat de presentar una moció al ple municipal, que es demanarà que sigui recolzada però tots els partits polítics que s’hi vulguin afegir, per exigir a la Generalitat que es mantingui el “pont de ferro” i la reparació i millora de les zones.

Cal recordar que aquest pont va ser construït a instàncies de les reivindicacions de la ciutadania, ja que es troba en un lloc clau que connecta importants barris de Blanes i que es la carretera que connecta Blanes amb Lloret i Tossa, que en la temporada estiuenca te gran afluència de vehicles, cosa que suposava un risc per les persones que el creuaven i dificultava el trànsit de vehicles.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *