Iceta ve a Blanes tot xulo a fer “el míting”

  • “El president Torra es dedica poc a governar, i la ciutadania se’n ressentirà”.

  • A dos dies de la celebració de la Taula del Diàleg, Iceta lamenta que “els problemes que tenen a veure amb el progrés social i econòmic del país no siguin prioritaris a l’agenda política del Govern”.

El líder del PSC Miquel Iceta al despatx de l’alcalde de Blanes. Imatge ACN

Font

SOCIALISTES.CAT.PREMSA

Nota de premsa rebuda el dia 14.11.2018 a les 14:20 hores

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Miquel Iceta, ha recordat avui que “tot i ser legítim que es defensi una causa política, algú amb responsabilitats de govern ha de treballar per al conjunt de la ciutadania, abordant els problemes que tenen a veure amb el progrés social i econòmic del país” que, ha apuntat, “haurien de ser la prioritat de l’agenda política del Govern”.

En una atenció als mitjans de comunicació a Blanes, Iceta ha reivindicat la necessitat que “els polítics parlin i s’escoltin més” perquè “hem d’estar tots disposats a trobat una posició de consens”. En aquest sentit, el primer secretari del PSC ha demanat als independentistes que “intentin reformular les seves posicions” tenint en compte que “s’ha pogut constatar que el seu camí per a la independència va fracassar de manera estrepitosa l’any passat”.

Per a Miquel Iceta, “els independentistes farien bé d’aprofitar el canvi polític a Espanya, amb un govern disposat a dialogar i escoltar”, i que “ha fet propostes en la direcció d’un bon acord d’autogovern, de millora del finançament, i que es pugui ratificar via referèndum”.

Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions durant una visita a comarques gironines. A Lloret de Mar, acompanyat pel candidat socialista a l’alcaldia, Francisco Pastor, s’ha reunit amb les Kellys, les cambreres de pis, per escoltar les seves reivindicacions. A Blanes ha passejat pel municipi amb el seu alcalde, Mario Ros, i aquesta tarda serà a Olot l’acte de presentació del candidat socialista al municipi, Josep Guix.


ALTRES

  • Iceta replica Torra i li reclama que presenti propostes en comptes de donar la pantalla de l’Estatut per superada.

  • El primer secretari del PSC apunta que la proposta de Sànchez anirà per millorar el finançament i l’autogovern.

Font

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut informatiu rebut el dia 14.11.2018 a les 15:58 hores

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reptat el president de la Generalitat, Quim Torra, que digui “aviat quines són les propostes que ells tenen” després que hagi qualificat la proposta de modificar l’Estatut com una “pantalla superada”.

Iceta ha assegurat que els sobiranistes no tenen una “posició prou sòlida” perquè intenten “explorar camins que s’han estroncat”, en referència a la proclamació d’independència que es va fer l’any passat.

El líder del PSC ha apuntat que la proposta de president espanyol sobre la reforma de l’Estatut serà per “millorar l’autogovern i el finançament” de la Generalitat i que aquest procés ha d’acabar amb “un referèndum” perquè els ciutadans “puguin ratificar-ho” a les urnes.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha replicat al president de la Generalitat, Quim Torra, que presenti una proposta per resoldre el cas català. El socialista ha fet aquestes declaracions després que el cap de l’executiu català hagi qualificat de “pantalla superada” la proposta de reformar l’Estatut de Pedro Sánchez.

Iceta ha assegurat que els partits sobiranistes “han superat moltes pantalles” i ha fet referència a les declaracions d’”ara fa dos anys” quan “deien que en 18 mesos seríem independents” però no es va acabar complint o “no fa pas tant, el referèndum era una pantalla superada i ara en tornen a parlar”.

Per això ha reptat a les forces independentistes que “diguin quines són les propostes que fan” davant de l’oferiment del president espanyol de buscar una “solució política a un problema polític”. De fet, el primer secretari del PSC creu que “és una llàstima” que les “propostes no durin ni cinc minuts” perquè els independentistes les rebutgen.

D’altra banda, el socialista ha recordat que Pedro Sánchez ja ha marcat “el seu camí” amb “una millora de l’autogovern i del finançament” de la Generalitat com a peces clau del nou estatut autonòmic. Iceta també ha destacat que la reforma ha d’acabar amb “un referèndum” perquè “els ciutadans puguin ratificar” el nou marc legal català.

Per això, el líder del PSC ha demanat esperar al ple al Congrés dels Diputats del 12 de desembre, on “tothom podrà exposar els seus arguments”, per veure quines són les propostes que fa cada formació.

Iceta, a més, creu que la posició dels sobiranistes “no és prou sòlida” perquè intenten “explorar camins que s’han estroncat”, en referència a la declaració d’independència que es va fer l’any passat. Segons Iceta, “el camí que volien va fracassar de forma estrepitosa” desencadenant l’aplicació de l’article 155.

Iceta demana a Torra que faci més cas a Urkullu

Sobre les reunions del president Torra amb Otegi i Urkullu, Iceta ha demanat al president Torra que faci “més cas” a Urkullu. El socialista català ha recordat les negociacions del lehendakari amb Puigdemont abans de la declaració d’independència, quan el basc va proposar “un acord que ens hagués estalviat l’aplicació del 155”. Per això ha recomanat a Torra que tingui més presents les recomanacions d’Urkullu que no pas les d’Otegi, qui presenta “un plantejament que no comparteixo”, ha reblat el primer secretari.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *