Hospital de Blanes: Per llogar-hi cadires

Ple de l’Ajuntament de Blanes de 26 de maig de 2016.

Sillón abatible DECAM MARINA

 

Aprovada amb els vots a favor d’ICV-EUiA, BxB, ERC i CUP, amb l’abstenció de PSC, CDC, C’s i PPC.

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS D’INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS-ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA I BATEGA PER BLANES, PER TAL DE REPROVAR L’ACTUACIÓ DE LA DIRECCIÓ DE LA CORPORACIÓ DE SALUT DEL MARESME I LA SELVA REFERENT A LA CONTRACTACIÓ DE CADIRES ABATIBLES PER A L’HOSPITAL COMARCAL DE BLANES.

Donat que:

El març de l’any 2012 la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva(CSMS) inicia un nou servei consistent en la instal·lació de cadires que es poden abatre, previ pagament d’una quantitat determinada de diners depenent de l’abonament, per a ús dels acompanyants dels malalts. Aquestes cadires eren en dipòsit i no li costava cap quantitat de diners a la Corporació: l’empresa a canvi es quedava amb la recaptació.

El juliol de 2015 la direcció de la Corporació treu a licitació la instal·lació de 71 cadires abatibles de copagament, per un valor de 31.694,40 €, més el 21% d’IVA corresponents al seu lloguer durant 5 anys i amb opció de compra quan passin aquests 5 anys per un valor de 35.500 €, més el 21% d’iVA, fent un total de 81.305,22 € amb IVA.

Les condicions primeres, que la Corporació no desemborsava ni un euro per la instal·lació d’aquestes cadires, han canviat radicalment, sent la Corporació la que paga a l’empresa propietària de les cadires abatibles.

Quan contínuament des de la Corporació s’addueix que no existeixen recursos econòmics per mantenir els serveis sanitaris o l’obertura de les urgències nocturnes en un dels CAPs de Blanes i de Lloret, es destinen, en un inici 38.350,24€ al lloguer per 5 anys de les esmentades cadires.

 

Els Grups Municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i Batega per Blanes proposen a la consideració del Plenari l’adopció dels següents acords:

1er.- Rebutjar el concurs i posterior adjudicació per dotar l’hospital comarcal de Blanes de 71 cadires abatibles per un valor de 81.305,22 €.

2on.- Demanar la dimissió del President i la Gerent de la CSMS, el Sr. Fernández i la Sra. Constans respectivament.

3º.- Traslladar aquests acords al Consell Rector de la CSMS, a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya i al Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *