Hospital de Blanes ens petarem de riure

Xaropclown vol ampliar la seva presència a les comarques gironines aprofitant el desè aniversari.

L’entitat que porta pallassos als hospitals ha arribat a un acord amb el Santa Caterina de Salt i ja ha iniciat converses amb els de Figueres, Olot i Blanes.

Imatge XC

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Xaropclown vol ampliar la seva presència arreu de les comarques gironines durant aquest 2017, aprofitant el seu desè aniversari. L’entitat que porta pallassos als hospitals ja té tancat un acord amb el Santa Caterina de Salt per poder desenvolupar els projectes que ara mateix duu a terme només a l’hospital Trueta de Girona. La coordinadora de Xaropclown, Ángeles García, explica que “volen implantar-se arreu del territori” i per això ja han iniciat converses per poder tancar acords de col·laboració amb els centres de Blanes, Olot i Figueres. Entre els diferents actes programats per celebrar els deu anys de vida de l’associació hi ha una trobada de totes les entitats de pallassos d’hospital d’arreu de l’Estat, i un concert per Sant Jordi a l’Auditori de Girona per recollir fons.

Ben aviat els malalts de l’Hospital Santa Caterina de Salt tindran un nou suport, Xaropclown. L’entitat portarà els seus pallassos al centre per desenvolupar el projecte que, des de fa deu anys, està duent a terme a l’hospital Trueta de Girona. La coordinadora de Xaropclown, Ángeles García, posa en valor que, des de que van començar, han “professionalitzat” els pallassos d’hospital. “Formem part de l’organigrama i som un suport important dins el centre”, comenta.

Durant tot el 2017 es faran actes de celebració de l’aniversari de l’entitat. Un dels més significatius tindrà lloc el cap de setmana del 21 al 23 de setembre, amb una trobada a Girona de totes les associacions de pallassos de l’Estat. “Volem que serveixi d’espai de debat i esperem que en surtin noves propostes”, ha explicat García.

Aquesta trobada també servirà per constituir la Federació Espanyola de Pallassos d’Hospital, així com perquè els clowns que hi participin visitin els hospitals Josep Trueta, el Santa Caterina de Salt i també els de Palamós (Baix Empordà), Blanes (Selva) i Olot.

A més d’aquesta trobada també s’han previst altres actes com un torneig de futbol sala entre els veterans del Barça, del Girona, el Quart i el Blanes que es jugarà el diumenge 2 d’abril al Pavelló d’Esports de Quart (Gironès).

També està previst un concert de Sant Jordi a l’Auditori de Girona que comptarà amb Lídia Torrejon i la cantant garrotxina Clara. Aquesta serà la primera edició però Xaropclown té l’objectiu de repetir-lo cada any. Les entrades es posaran a la venda aquest divendres i tenen un cost de 12 euros.

Aquests esdeveniments han de servir per recollir fons per l’entitat. En aquest sentit, García ha destacat el paper de les empreses privades a l’hora d’ajudar-los econòmicament. Xaropclown es dota d’ajudes públiques, de diners recollits en campanyes i actes que programen i de les aportacions d’empreses privades que col·laboren.

Ara mateix Xaropclown compta amb tres pallassos professionals a més de la figura de la direcció artística. En els deu anys que porta col·laborant amb l’hospital Trueta, l’entitat ha visitat a 25.000 nens durant els dos dies a la setmana que els pallassos s’acosten al centre.

Actualment l’associació està treballant en la formació de nous pallassos que entrin a cobrir les places que es necessitin per l’increment de la feina. Des de la direcció artística de Xaropclown també s’està treballant en un altre espectacle que està previst que es representi fora dels centres hospitalaris.

 

Suport de les institucions

A la presentació dels actes de Xaropclown també hi ha assistit el president del Dipsalut, Josep Maria Corominas i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Corominas ha destacat la importància de l’entitat per “acostar l’estima als nens” i ha animat a seguir amb una tasca “que no té preu”.

El president del Dipsalut considera que es tracta d’una iniciativa “necessària” i que espera que s’estengui perquè pugui arribar al màxim nombre de gent possible. “Quan un fa deu anys vol dir que les coses es fan bé i de manera seriosa”, ha conclòs.També ha volgut felicitar l’entitat Marta Madrenas que considera Xaropclown una associació “indispensable”. “Des de l’ajuntament estem encantats de veure com ha crescut l’entitat i el servei que fa a tants nens”, ha ressenyat.

 

 

ANTECEDENTS

Xaropclown és una associació sense ànim de lucre. La seva finalitat és donar servei de pallassos professionals que, a través de les seves accions, humanitzin, relaxin i alliberin d’estrès els entorns hospitalaris.

Per fer-ho, Xaropclown busca recursos econòmics que li permetin cobrir els costos de formar professionals i desenvolupar projecte de pallassos en entorns sanitaris.

L’any 2007 es va iniciar el projecte Pallassos d’hospital, que oferia pallassos en totes les àrees pediàtriques de l’hospital Josep Trueta de Girona dos dies la setmana. Puntualment, també es va oferir aquest servei a les àrees de pediatria de l’Hospital de Figueres. Al llarg dels anys, i gràcies a l’experiència adquirida, Xaropclown ha anat desenvolupant la seva pròpia línia de treball, que adapta a les demandes i necessitats de cada centre on fa intervencions.

Gràcies a això, l’any 2010 es va poder crear el projecte Pallassos per a la gent gran, en el centre sociosanitari Maria Gay. Des de llavors, s’ha cobert un servei de pallassos en aquest centre i es va intentar consolidar el projecte en el centre geriàtric Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà i en el centre sociosanitari Mutuam de Girona. Tots dos intents es van haver d’aturar per falta de recursos econòmics.

Xaropclown es manté gràcies al suport dels seus socis, institucions com ara Dipsalut i l’Ajuntament de Girona, i els donatius d’empreses i particulars.

 

La seva junta directiva està composta por:

-Miquel Noguer Sabals: President

-Mar Barba Vidal: Secretària.

-Marta Martí Marqués: Tresorera.

 

L’humor té un impacte beneficiós en el cos i la ment

I aquest és el l’objectiu de XaropClown

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *