Gràcies, gent de Blanes

@miky_co Hoy los regidores y regidoras de @blanescomupodem hemos estado con nuestros diputado y diputada @JoanMena y @Lauralopezd , viendo los resultados del paso de ‘Gloria’ por #Blanes.Hay que ponerse las pilas desde todas las instituciones para volver a la normalidad lo antes posible.

Nota pregada de BECP 

Rebuda el 25/01/2020

Des de Blanes en Comú Podem volem agrair a tota la ciutadania la col·laboració i l’alt nivell de tranquil·litat i sentit comú en aquests dies d’alerta davant la força del temporal Gloria, que tan greument ha afectat la nostra població, al nostre entorn i altres poblacions del país.

Per sort no hem hagut de lamentar desgràcies personals, tot i que els danys materials tant pel que fa al municipi com a persones, són molt elevats i caldrà molta feina per tornar a la normalitat, cosa que farem entre tots i totes.

Cal dir que totes les mesures preventives s’han dut a terme amb fluïdesa i volem remarcar tot l’esforç i dedicació que tot el personal, des dels diferents departaments del nostre Ajuntament, han fet per resoldre les situacions de risc.

Especial agraïment a la tasca desenvolupada per Policia Local, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra que han posat tots els efectius disponibles fent el màxim esforç per protegir i ajudar a la ciutadania de Blanes, així com Brigades Municipals i Nora (serveis de neteja), que han treballat nit i dia sense descans.

Ara ens toca fer un esforç comú per aconseguir que Blanes torni a ser la vila que tots estimem i sabem que, amb paciència i solidaritat, entre tots i totes ho aconseguirem i, més enllà d’això, amb la col·laboració de les administracions que hauran de destinar partides especials per refer les zones afectades.

Gràcies, gent de Blanes!


Els diputats d’En Comú Podem, Joan Mena i Laura López, visiten les zones afectades pel ‘Glòria’ a Blanes i es posen al servei del territori.

El 1er tinent d’alcalde, Jordi Urgell (Blanes en Comú Podem), reclama accelerar les obres de reconstrucció “per al menys salvar de manera immediata la mobilitat de la població i la temporada turística”. 

Nota de premsa CATALUNYA EN COMÚ

Rebuda el 25/01/2020

El diputat d’En Comú Podem al Congrés i portaveu dels Comuns, Joan Mena, ha expressat avui el seu suport al grup municipal de Blanes en la visita que ha realitzat amb la diputada per Girona, Laura López, a les zones més afectades pel temporal ‘Glòria’. Acompanyats del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, i els regidors i regidores de Blanes en Comú Podem Rosa Aladern, Marian Anguita, Pere Lopera i Miky Corregidor, els diputats han vist les destrosses ocasionades a la llera del riu Tordera, on va caure el pont, i al dic del port de Blanes.

En vista del desastre, Mena ha declarat que “cal coordinació entre administracions i que aquestes escoltin a la comunitat científica i al territori”, i ha remarcat que “s’ha d’exigir al Govern que pensin menys en carreteres i més en fer front al canvi climàtic”, així com “en donar una resposta a totes les persones afectades el més ràpidament possible”. El diputat ha anunciat que els Comuns ja han demanat la compareixença al Parlament de Catalunya dels consellers de Territori i Interior i també del director general de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) “per analitzar els danys, la previsió i la gestió de l’emergència”.

Per la seva part, la diputada Laura López ha lamentat “les pèrdues humanes, materials i naturals d’aquests dies” i ha emfatitzat que “el pas del Glòria és un toc d’atenció per no continuar fent una mala gestió i utilització del territori”. En aquesta línia, ha defensat que cal “apostar per un model de sostenibilitat” i s’ha preguntat “de quina manera aplicarà la Generalitat les subvencions per refer les zones malmeses”. La representant gironina dels Comuns al Congrés ha qüestionat “la gestió dels rius i el manteniment ineficient de les lleres”.

Per acabar, el primer tinent d’alcalde blanenc, Jordi Urgell, ha agraït en nom del grup municipal de Blanes en Comú Podemque els diputats s’hagin desplaçat a la zona i els hi ha demanat que “en el cas que es facin actuacions ens donin suport i pressionin perquè es puguin accelerar el màxim possible”. Urgell ha reiterat que “tant el port com les vies del tren han quedat molt afectades i això té un gran perjudici pel municipi”, d’aquí que els Comuns blanencs reclamin accelerar les obres de reconstrucció “per al menys salvar de manera immediata la mobilitat de la població i la temporada turística”.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *