GM FOOD Blanes per la sostenibilitat

El 100% dels seus cash i plataformes consumeixen energia renovable.

Dóna un impuls a la implantació de mesures d’eficiència energètica. 

Imatge drets de còpia GM FOOD

Nota de premsa GM FOOD

Rebuda el 26/02/2020

General Markets Food Iberica continua ferma en la implementació de mesures a favor de la sostenibilitat i l’estalvi energètic en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats a nivell mundial per a l’any 2030. A més d’apostar per energies renovables a través d’energia certificada i plaques solars, la companyia està impulsant la reducció del consum elèctric mitjançant el canvi a il·luminació LED i la renovació d’equips per altres més eficients, de menor consum i més respectuosos amb el medi ambient. Les mesures aplicades suposen una inversió de més de 5 milions d’euros en els últims anys.

Actualment, el 100% de l’energia que es consumeix en els 72 cash&carry i les 6 plataformes logístiques que té la companyia és renovable amb certificat d’origen. Al llarg d’aquest any 2020, GM FOOD instal·larà plaques fotovoltaiques a 5 dels seus centres Gros Mercat: Montcada i Castellbisbal (Barcelona), Girona i Blanes (Girona) i Amposta (Tarragona), que s’afegiran als 7 que ja disposen d’aquesta infraestructura. A més, en alguns establiments està previst el canvi a tecnologia refrigerant lliure d’emissions de CO2, la substitució de la il·luminació per LED i la renovació dels sistemes d’aire condicionat per uns més eficients. A més, a les zones de fred s’estan aplicant millores en les instal·lacions arribant a reduir el consum energètic fins a un 50%.

Un altre dels focus de treball són les plataformes. La de Vilamalla compta amb plaques solars que produeixen 150.000 kWh/any, l’equivalent a més de 2 anys de consum a les seves oficines. També s’han creat dos punts de càrrega per a cotxes elèctrics. La plataforma logística de Torrejón de Ardoz, inaugurada el març de 2018, disposa d’il·luminació 100% LED i, com d’altres dels centres, d’un sistema de refrigeració lliure d’emissions de CO2.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *