Girona s’enmiralla en Blanes

El Mirall de Blanes inaugura el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona amb l’obra ‘Guantanamera’

Imatge CA

 

NOTA DE PREMSA CANAL AJUNTAMENT.- La 17a edició del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, va aixecar aquest passat dimarts al vespre el teló amb l’obra Guantanamera, del grup blanenc El Mirall. Ho va fer per un doble motiu: per festejar els 30 anys que ha complert el col·lectiu teatral que encapçala el veterà director Pep Alum, i perquè la trama de l’obra gira al voltant de què significa ser actor en particular i l’essència d’aquesta art escènica avui dia en general.

L’espectacle es va oferir al majestuós Teatre Municipal de Girona, que ahir estava ple de gom a gom, a vessar de públic. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va assistir a la inauguració acompanyat del conseller de Cultura, Lluís Puig; el president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i el director del FITAG, l’actor gironí Martí Peraferrer.

Al llarg de cinc dies, Girona serà el punt de trobada d’actors i directors amateurs de 28 companyies i 12 estats diferents: Argentina, Brasil, Cuba, Colòmbia, Eslovàquia, l’Estat espanyol, el Marroc, la República Txeca, Rússia, Polònia, Uruguai i Xile. Es representaran un total de 29 espectacles, i també es continuarà amb el projecte Fitag als municipis que te l’objectiu estendre la vivència del festival arreu de la demarcació gironina.

 

El Mirall triomfa a Girona amb ‘Guantanamera’

La sessió inaugural del 17è FITAG es va completar després dels parlaments oficials amb la representació de Guantanamera, del grup El Mirall de Blanes, una comèdia negra que parla del teatre dins del teatre. Tracta sobre segrestadores i segrestats, i al llarg de l’obra l’espectador va descobrint que el motiu d’aquest captiveri no és ni polític ni econòmic, sinó artístic.

L’obra va convèncer un públic que de seguida es va fer còmplice del seu enginyós diàleg ple de referències teatrals, com per exemple quan es parla de la imaginària escola de formació El Coniller, en referència al centre gironí El Galliner. No ha estat la primera vegada que El Mirall ha participat al FITAG. Ho ha fet en diverses ocasions, i ha estat seleccionada i premiada en el Visionat i en les campanyes de teatre de la Diputació de Girona.

Al terme de la representació, els mateixos actors i actrius de l’obra van segrestar a punta de metralleta al director Pep Alum, que es va incorporar a la salutació final enmig d’un aplaudiment que va tardar diversos minuts en esvair-se. Actualment El Mirall està preparant el seu nou espectacle, Oceans, que té previst estrenar a principis de desembre. El nou muntatge està dirigit i creat pel dramaturg Ferran Joanmiquel. Abans, entre setembre i octubre faran una gira amb una altra de les seves obres més recents, Plou a Barcelona.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *