GIF Blanes en l’hora agredolça dels adéus

  • 10 anys de l’Associació Grup d’Imatge i Fotografia.

GIF imatge de grup

Tribuna

Original rebut el 20/01/2019

El 15 d’abril de 2009 es va fundar l’Associació Cultural Grup d’imatge i Fotografia -Els Gif-

Han passat 10 anys de

  • reunions,
  • de cursets,
  • d’exposicions,
  • de Festival de fotografia de Blanes -Blanes Photo Festival-,
  • de tallers de Fotografia,
  • de Congressos de jurats de Catalunya,
  • d’activitats culturals, fotogràfiques i socials,

de feina en definitiva, de intentar fer complir la idea que ens vàrem comprometre a dur a terme uns companys, bàsicament intentar fer el que diuen els seus estatuts:

Promocionar i difondre la Cultura, aprofitant les diferents disciplines artístiques, especialment la fotografia i les imatges en moviment, promovent l’ús popular de les noves tecnologies, i realitzant diferents activitats socioculturals. Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les activitats següents: Exposicions, xerrades, reunions, tallers, cursos i totes aquelles activitats o col·laboracions amb d’altres entitats relacionades amb la cultura. Les funcions d’aquesta associació s’exerceixen majoritàriament a Catalunya. Poden formar part de l’associació totes les persones físiques i jurídiques que, de manera lliure i voluntària, tinguin interès en les seves finalitats.

Vaig assumir la presidència de l’Associació Cultural Grup d’imatge i Fotografia els 10 primes anys… Espero haver estat més o menys a l’alçada. Disculpeu-me si no ho he aconseguit. Moltes i molts heu fet cursets i hem tingut el plaer d’aprendre junts moltes coses de la fotografia.

És cert però que ens hem trobat molts d’entrebancs i malauradament a Blanes no es dels llocs on des de l’Ajuntament ens hagin facilitat gaire les coses. No és cap retret és la realitat. Esperem tenir molta més sort a partir d’ara. Estaria bé que Blanes, el seu Ajuntament tingués respostes, ajusts, espais, per a totes entitats que tenen propostes i projectes i no només per unes poques “les escollides”.

Aquests 10 anys és el que hem pogut notar més. Nosaltres no hem pogut tenir un espai (imprescindible) per fer-hi les activitats i això ens ha creat dificultats, entre elles hem deixat d’organitzar el Festival de fotografía de Blanes, Blanes Photo Festival que portava ja 5 edicions creixent a cada edició, i per manca de suports des de l’Ajuntament ens hem vist obligats a no organitzar-lo més.

Ara és el moment del canvi i renovació. Tancar carpetes i deixar lliure el camí a la gent més jove amb ganes i empenta. Ànims a la nova Junta i com ja sabeu em teniu al vostre costat pel que calgui i moltes gràcies pel vostre suport.

Tomas R. Ex-Presi.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *