Gestió de tràmits empresarials a Blanes

L’Oficina de Gestió Empresarial continuarà donant cobertura als Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), per a la gestió de tràmits administratius estatals a Catalunya.

  • El Govern ha autoritzat la signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, per donar continuïtat a la implantació dels Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) a Catalunya. Amb la reedició d’aquest conveni, l’Oficina de Gestió Empresarial continuarà donant cobertura als Punts d’Atenció a l’Emprenedor, des d’on es gestionen els tràmits administratius estatals d’inici d’activitat dels emprenedors i autònoms. 
  • Des de 2006, l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement s’encarrega, com a col·laboradora, de mantenir a Catalunya els Punts d’Atenció a l’Emprenedor de la xarxa estatal de creació d’empreses CIRCE. 
  • Aquest conveni de col·laboració dona cobertura a la Finestreta Única Empresarial (FUE) que impulsa la Generalitat, amb l’objectiu d’esdevenir únic punt de referència dels emprenedors, empresaris i intermediaris en la seva relació amb les administracions. Actualment, la FUE ja és present al 97% dels municipis i ofereix servei al 77% de la població. 

Drets de còpia FREEPIK


Blanes és un ajuntament adherit a la FUE


Text GENERALITAT

Data 17/09/2019

El Consell Executiu ha autoritzat la signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per mantenir a Catalunya els Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE). Des de 2006, l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement, dona cobertura a la implantació d’aquests punts d’assessorament i inici de tramitació de la xarxa estatal de Creació i d’Empreses CIRCE.

L’Oficina de Gestió Empresarial és la unitat del Departament d’Empresa i Coneixement que impulsa el projecte de la Finestreta Única Empresarial. Des del 2011 els successius plans de implantació de la FUE s’han orientat a facilitar l’activitat de les empreses, emprenedors i empresaris, resoldre els dubtes que tenen al voltant de la legalització de la seva activitat i oferir-los més i millors serveis.

Amb aquest nou conveni de col·laboració, es dona continuïtat al conveni que des del 2006 va permetre incorporar els tràmits estatals de constitució de l’empresa com autònom o Societat Limitada, al catàleg de tràmits de la FUE, amb la incorporació de les oficines OGE a la xarxa de punts PAE que ofereixen aquest servei.

Actualment, des de la FUE es poden gestionar tots els tràmits que una empresa necessita per legalitzar la seva activitat amb independència de l’administració que en sigui responsable. Per fer possible que l’empresari conegui la totalitat dels tràmits a fer per iniciar la seva activitat i els pugui fer de la manera més àgil amb el marc actual, la FUE ha treballat amb tots els actors implicats i amb les 3 administracions públiques presents a Catalunya, a tres nivells: organitzatiu, jurídic i tecnològic, a través de tres Plans d’actuació i de l’aprovació de la llei 16/2015 de simplificació administrativa.

A Catalunya, els serveis d’acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya els ofereix la Xarxa Catalunya Emprèn. Un cop tenen clara la seva idea de negoci, pla d’empresa, etc.. poden fer tots els tràmits a través de la Finestreta Única Empresarial i, gràcies a aquest conveni, fer també els tràmits de constitució, que són de competència estatal.

Així mateix, amb l’objectiu de facilitar l’activitat econòmica a Catalunya, la Generalitat impulsa també a nivell europeu projectes de desenvolupament regional com ara el projecte Pure Cosmos, o el projecte Start Easy, que lidera el govern català per oferir millors serveis i facilitar l’inici d’activitat.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *