Geli exconsellera de Salut es retroba amb Blanes

  • Un centenar de dones impulsen el dinar feminista de Junts per Blanes.

Marina Geli i Fàbrega és una metgessa i política catalana. Va ser la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya durant la VII i VIII legislatures en qualitat de membre del Partit dels Socialistes de Catalunya, del que fou militant entre 1996 i 2014. Drets de còpia ANNA VALLS

Font JUNTS PER BLANES

Nota de premsa rebuda el 11/03/209 a les 10:00

Més de noranta dones van participar dissabte al Dinar de Dones organitzat per la plataforma transversal Junts per Blanes, emmarcat en les celebracions del 8 de març. L’acte, que va comptar amb les intervencions de l’exconsellera de Salut Marina Geli i la diputada de Junts per Catalunya Gemma Geis, va servir d’espai per compartir inquietuds i propostes sobre els reptes als quals s’enfronta el feminisme a la societat actual.

L’alcaldable de Junts per Blanes i única dona candidata a la batllia a les properes eleccions municipals, Mia Ametller, va destacar que “avui ens toca representar l’herència de totes les dones que tenim com a referent” amb l’objectiu d’”enriquir el nostre programa en l’àmbit de polítiques feministes”.

“Som socialment actives, i és un plaer veure-us a totes compromeses amb una mateixa causa. Volem fer un Blanes millor. Una societat que lluiti per la igualtat d’oportunitats, contra l’escletxa salarial i a favor de l’empoderament de les dones!”, va reblar Ametller.

L’exconsellera Geli, per la seva banda, va recordar que “vaig començar la meva experiència professional a Blanes. Conec molt bé Blanes, perquè hi he treballat molts anys de metgessa, i necessita repensar-se en mirada de dona, que és una mirada que ens han negat durant molts anys”. L’exdirigent socialista va alertar que “el paper de les dones pot regressar” i que per això “s’ha de tenir la mirada molt clara i l’objectiu molt clar. La lluita del feminisme ha de ser intergeneracional –perquè unes porten la motxilla històrica”. Geli va concloure recordant a Muriel Casals: “no busqueu el somni, el somni som nosaltres”.

Geis va aportar la reivindicació que “el feminisme sigui un moviment de tothom, i on tothom s’hi senti còmode”. Alhora, va lamentar “la invisibilització del currículum de les dones”, posant com a exemple el menysteniment històric a la física Marie Curie, guanyadora dels premis Nobel de Física (1903) i Química (1911).

“El feminisme ha vingut per quedar-se. Per nosaltres i per les nostres filles”, va emfatitzar la diputada independentista. Finalment, Ametller va sentenciar: “Que ens sentim, a partir d’avui i sempre, vives, lliures i empoderades!”.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *