Garantia Juvenil noves oportunitats als joves blanencs

  • El programa Noves Oportunitats adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys els ajuda a retornar al sistema educatiu o inserir-se al laboral.

Imatge GENCAT

Font

PREMSA GENCAT 

Comunicació rebuda el dia 07.09.2018 a les 13:09 hores


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani va visitar el passat dimecres les instal·lacions de Start, el centre de Noves Oportunitats (CNO) de Girona. El conseller va qualificar d’exemplar la feina que s’hi fa.

El Homrani va fer una trobada amb una quarantena de nois i noies inscrits al centre i els va animar a seguir el camí emprès per poder emancipar-se i tenir més llibertat d’acció. Els joves van afirmar que estaven molt contents i que els estava servint per trobar quina branca professional o acadèmica els agrada de veritat.

“Ingerint il·lusions.”

És un dels lemes principals del CNO de Girona, impulsat de manera conjunta per la Fundació Oscobe i la Fundació Intermedia.

Aquest CNO compta amb nou punts d’actuació, amb tècnics, a Olot, Figueres, Banyoles, la Bisbal d’Empordà, Santa Coloma de Farners, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes i la capital gironina.

Actualment, 116 joves de la demarcació estan duent a terme el programa que gestionen aquestes dues entitats, mitjançant el qual se’ls ajuda a retornar al sistema educatiu o bé a introduir-se en el món laboral. Va adreçat a nois i noies d’entre 16 i 24 anys.

Així mateix, a les comarques gironines s’ofereixen fins a 270 places en aquesta segona edició i el període d’inscripció estarà obert fins al 30 de juny del 2019.

Diversos dels participants en el programa del CNO parteixen d’una circumstància similar; van abandonar els estudis de manera prematura i no tenen la formació professional que se’ls sol·licita per aspirar a determinades feines.

Recorren al programa de Noves Oportunitats perquè solen sentir un alt grau d’incertesa, ja que no saben si tornar a les aules o seguir un procés d’inserció laboral. Així doncs, un dels itineraris es basa en el retorn al sistema educatiu reglat i l’altre, en la formació i inserció laboral.

En aquesta línia, els professionals que els atenen combinen diferents accions: l’empoderament per tal que recuperin l’autoestima i l’autoconfiança; el coaching ocupacional per definir els seus reptes professionals i vitals; l’ acompanyament personalitzat a través de tutorització i mentoria; la gestió emocional, o el desenvolupament dels seus punts forts i ajuda en l’elecció del pla que s’ajusti més a les seves necessitats.

La primera edició del programa va comprendre el període 2015-2017. A la demarcació de Girona hi van participar aleshores 429 joves, es van formular 191 contractes laborals i en 34 dels casos hi va haver un retorn al sistema educatiu. Es va disposar de 94 empreses i de 51 entitats socials col·laboradores respectivament, i es van efectuar 145 accions en empreses, com ara visites, pràctiques, tastets d’oficis o mentoria.


La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *