Desembre fred rigorós i onades notables a Blanes

A partir d’avui divendres 1 de desembre es preveu l’entrada d’una massa d’aire molt fred, inicialment d’origen àrtic, que produirà una acusada davallada tèrmica i nevades al nord de Catalunya.

A més, el vent del nord bufarà molt fort, especialment al Pirineu i als dos extrems de Catalunya, fet que alterarà l’estat de la mar a la costa Brava

Imatge XPESCAMAR

 

INFORMA GENERALITAT DE CATALUNYA.- El Servei Meteorològic de Catalunya informa d’una forta baixada de la temperatura a partir d’avui divendres 1 de desembre, que sobretot es notarà de cara al cap de setmana. Un anticicló situat a l’oest de les Illes Britàniques juntament amb una depressió encaixada al golf de Gènova, es combinaran per arrossegar una massa d’aire molt fred, inicialment d’origen àrtic, que acabarà abraçant la major part d’Europa.

La baixada de la temperatura serà d’entre 5 i 10 ºC, i durant el cap de setmana es preveuen glaçades fortes al Pirineu, moderades a l’interior i febles i puntuals al litoral.

A més, entre dimecres i diumenge s’esperen nevades al Pirineu i Prepirineu, i no es descarta que al llarg del cap de setmana es produeixi algun ruixat de neu o neu granulada a punts del quadrant nord-est.

El vent de component nord i oest bufarà fort o molt fort a partir de dijous, sobretot al Pirineu, a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre. Aquest vent, en combinació amb la neu, podrà produir el fenomen del torb. A més, l’onatge s’alterarà notablement a la costa Brava.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *