Fotre l’eina de treball sense cap profit aparent

BUFFET B12 amb adaptació específica per Xavi

Com a informació que pot ajudar a recuperar el clarinet, es un BUFFET B12 amb una adaptació feta específicament per a ell (posteriorment a la foto es va fer una petita modificació/millora) ja que al Xavi li falten dos falanges del dit anular de la ma dreta a causa d’un accident. Imatge ALEX GRIFFIN


NOTA PREGADA DE SOSTRE I DIGNITAT

Desde sostre i dignitat hacemos saber un hecho lamentable, que si en un principio puede ser tildado de menor, para nosotros tiene una gran importancia.

A una persona sin techo del pueblo de Blanes le han robado el clarinete.

El hombre en cuestión, se ganaba la vida tocando dicho instrumento. Y algún desalmado en la zona de los pinos, le ha robado el único bien material que tenía, siendo crucial para él, pues se ganaba el pan tocando el instrumento.

Si por alguna razón alguien se entera de algo, por favor comuníquelo, y si alguien, tuviera un clarinete o similar que no use, o que quiera donar o incluso vender a un módico precio, por favor, que se ponga en contacto con SOSTRE I DIGNITAT.

Gracias por la colaboración.


QUI SOM

Sostre i Dignitat som una entitat que neix a Blanes el febrer de 2017 arran d’una crida a Facebook per ajudar a les persones que viuen al carrer o en situacions molt precàries. Aquesta crida va tenir la resposta d’una vintena de veïns i veïnes que vàrem reunir-nos a l’Ateneu per valorar la situació i decidir quines actuacions podíem dur a terme per aconseguir millorar la situació del màxim número de persones en situació d’exclusió.

Les finalitats principals de l’entitat són:

  • Donar atenció directa a les persones sense llar o en situació d’exclusió social cobrint les seves necessitats bàsiques, acompanyar-los a realitzar els tràmits administratius i facilitar la seva integració a la societat.
  • Denunciar totes aquestes situacions com la falta d’habitatge, de pobresa o d’exclusió social.
  • Aconseguir la integració a la societat d’aquest col·lectiu.

QUÈ FEM

El primer que vàrem fer és sortir al carrer per conèixer exactament la quantitat de persones que es troben en aquestes situacions a Blanes. Vam decidir realitzar un cens per tenir constància exactament de qui són i quines necessitats té cadascú.

A febrer de 2017 teníem detectades 23 persones vivint en situacions diverses, ja sigui al carrer, en barraques, en construccions abandonades, etc.

Aquest hivern hem pogut subministrar mantes i roba d’abric, menjar calent i diferents tipus d’ajuda a qui ho ha necessitat. Hem fet crides a les xarxes socials demanant tot allò que podíem necessitar i gràcies a les aportacions solidàries de la gent ara disposem d’un banc de roba i de menjar en col·laboració amb entitats com la PAHC i l’Ateneu.

Fem visites periòdiques a les persones que ja coneixem per crear un clima de confiança i construir ponts que ens permetin trencar amb l’exclusió que pateixen. També utilitzem la xarxa d’amistats i entitats amigues per detectar si hi ha algun nou cas de persones sense sostre o en condicions extremes.

Hem comprovat que degut a les addiccions que pateixen o al seu aspecte, quan van a un centre mèdic, Serveis Socials o qualsevol organisme oficial se’ls treuen de sobre sense ni tant sols escoltar quin problema tenen, i això no fa altra cosa que condemnar-los a no sortir mai d’aquesta situació. Nosaltres els acompanyem, si ells ho demanen, aconseguint així que, com a mínim se’ls escolti i se’ls tracti com a qualsevol altre ciutadà.

En aquests mesos ens hem pogut fer una idea de les problemàtiques i necessitats reals d’aquestes persones, que a part dels ja mencionats en són molts més. Hem pogut ajudar a reparar les goteres que patien en una barraca on viuen des persones; els hi hem proporcionat ulleres per llegir; hem pogut facilitar telèfons mòbils que fan que puguin estar localitzables tant pel seu cercle com per poder rebre una cita amb el metge o l’assistenta social; en definitiva, tenen un recolzament en nosaltres que no els posa condicions burocràtiques de cap tipus.

Durant la feina feta aquests mesos hem detectat que moltes vegades aquestes persones son ignorades i menyspreades per l’administració. Aquest menyspreu fa que optin per no tornarhi, fa que optin per viure al marge de la societat perquè es senten refusats per tothom. Hem comprovat que quan nosaltres ens acostem i els oferim ajuda, en la gran majoria de casos l’accepten i la reben amb agraïment.

Hem comprovat, també, que nosaltres podem fer d’enllaç entre ells o elles i les institucions, perquè quan hi van acompanyats de nosaltres, com a mínim ens atenen.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *