Focs de Blanes patrimoni cultural immaterial

Blanes i Tarragona s’uneixen perquè els concursos de focs artificials siguin patrimoni cultural immaterial

L’aliança té entre els seus principals reptes crear un premi internacional amb el suport de la Generalitat de Catalunya

Imatge AB

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Blanes i Tarragona s’han aliat per aconseguir que els concursos de focs artificials que celebren al municipi, els únics a Catalunya i amb 47 i 27 anys d’història respectivament, tinguin més visibilitat, més ressò i siguin considerats patrimoni cultural immaterial per part de la Generalitat que s’ha compromès a incorporar-ho al catàleg actual. Així, neix el projecte ‘Els focs artificials de Catalunya’ que, a més de compartir coneixement, experiències, difusió i activitats, ha de ser l’embrió per un certamen internacional que sota la marca de Catalunya i amb col·laboració de l’administració, doni encara més projecció a aquesta manifestació cultural present a bona part de les festes majors del país.

 

 

Opinió de DdB: Els focs de Blanes són una promoció consolidada, interioritzats pels blanencs, que atrauen públic dels pobles veïns, amb cert impacte econòmic al sector de restauració
Però ni tenim tradició pirotècnica, ni un Castell de Focs és un tret distintiu nostrat per fer-los patrimoni cultural. A Disneyland fan focs d’artifici cada dia, que són semblants, si no idèntics, als nostres, i als de Sydney o als xinesos.
Fem una simple acció de màrqueting
Tot plegat força ridícul.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *