Focs de Blanes, mossos i amenaça jihadista

Milan posa la ‘flashmob’ del pànic o la Diada com a exemples que els mossos estan preparats davant l’amenaça jihadista.

El comissari demana més “implicació social” per lluitar contra els delictes sexuals, la violència de gènere i les morts en accident de trànsit.

Imatge ACN

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Josep Milan, ha posat la ‘flashmob’ del pànic a Platja d’Aro (Baix Empordà) o el batec de la Diada a Salt (Gironès) com a exemples que els mossos estan preparats per combatre l’amenaça jihadista.

El comissari ha insistit que el terrorisme islamista obliga els policies “a mantenir un nivell d’alerta alt i permanent” i ha subratllat que “la ferma coordinació amb la resta de cossos és fonamental per fer front comú” contra l’amenaça. Milan, que ha fet aquestes consideracions durant la celebració del Dia de les Esquadres, ha aprofitat el discurs per posar de relleu quines són les prioritats del cos a la demarcació.

El comissari ha admès la seva preocupació per l’augment de les agressions i els delictes sexuals, comesos per “depredadors socials”, ha reclamat unitat entre policies, jutges i fiscals per “posar fre als multireincident d’alta intensitat” i ha demanat “més implicació social” per acabar “amb la sagnia de pèrdua de vides sense justificació” a les carreteres.

 

“Som conscients de l’amenaça a què ens enfrontem”

Són paraules del comissari dels mossos a Girona per fer palès que el terrorisme jihadista, que atempta directament contra la seguretat pública, obliga la policia a mantenir un nivell “d’alerta alt i permanent”. I les comarques gironines no en queden al marge.

El cap de la Regió Policial ha recordat que, durant el 2016, els Mossos d’Esquadra han incrementat “tant els mitjans com les investigacions” per combatre el jihadisme. I ha volgut posar de relleu que, només en accions preventives, el cos hi ha destinat més de 80.000 hores. Josep Milan ha fet una crida a la resta de cossos policials a fer “front comú” per lluitar contra el terrorisme islamista. “La ferma coordinació entre tots ells, així com la col·laboració i la implicació dels ciutadans, és fonamental”, ha subratllat el comissari.

Milan ha assegurat que els Mossos d’Esquadra estan a punt per combatre l’amenaça i ha volgut posar de relleu que, durant els darrers mesos, hi ha hagut actuacions que han “posat a prova i han permès avaluar el nivell de preparació i resposta davant possibles atemptats”. I aquí, ha esmentat específicament la ‘flashmob’ del pànic a Platja d’Aro, el registre de paquets sospitosos o la detenció del jove que va “amenaçar amb esclatar una bomba” al TAV.

En paral·lel, el comissari també ha fet palès que els “esforços” per garantir la tranquil·litat han permès que al territori s’hagin pogut celebrar esdeveniments multitudinaris “sense cap renúncia”. I com a exemples, s’ha referit al ‘batec’ de la Diada (que va congregar més de 130.000 persones a Salt), als focs de Blanes (Selva), a les fires de Sant Narcís o als carnavals. “L’èxit va venir de la suma d’esforços, i són exemples de coordinació entre tots els cossos que hi van participar”, ha dit Milan, en referència als dispositius de seguretat en grans esdeveniments. “Exemples d’integració entre Mossos d’Esquadra, Policia Local, SEM, Bombers i Protecció Civil”, hi ha afegit.

 

“Depredadors socials”

El cap de la Regió Policial també ha aprofitat el seu discurs per posar l’accent en altres prioritats que centren la tasca dels Mossos d’Esquadra a la demarcació. D’entrada, el comissari ha dit que l’augment de delictes sexuals els “preocupa”. Sobretot, perquè com també passa amb les violències domèstiques, els “depredadors socials” que els cometen actuen en llocs on la policia no hi pot entrar “per prevenir-los”.

Per això, el comissari insisteix en què cal “un canvi de mentalitat” dins la societat per aconseguir frenar aquests delictes. Moltes vegades, comesos dins la inviolabilitat de les llars. “La llei és l’adequada i quan rebem denúncies actuem; però difícilment les actuacions policials seran efectives si la societat no canvia”, ha dit Josep Milan.

En paral·lel, el cap de la Regió Policial també ha insistit en què cal més conscienciació entre els conductors per evitar que les carreteres continuïn segant vides. L’any passat, a la demarcació hi va haver 44 persones que van morir a conseqüència d’un accident. “Una sagnia de vides que no té cap justificació; policialment treballarem amb més intensitat des de la prevenció, però cal més implicació social per modificar les conductes individuals, que són les que posen en risc la vida dels altres”, ha dit Josep Milan.

Per últim, el comissari dels mossos a Girona també ha volgut posar com a prioritat del cos a la demarcació la lluita contra els robatoris amb força en habitatges (una modalitat que l’any passat va augmentar) i la delinqüència multireincident “d’alta intensitat”. “D’aquí la importància de sumar els esforços de tots, policies, jutges, fiscals i ciutadans per tal de posar fre a aquests delictes”, ha dit.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *