Fèlix Rabassa i Martí jove autor blanenc

El meu nom és Fèlix Rabassa i Martí.

Sóc de Blanes i vaig néixer l’any 1976, sóc amant de la llengua, la literatura, la història i la cultura catalanes, historiador de formació i apassionat de la muntanya, la natura i el patrimoni del nostre país.

La fantasia èpica és el meu gènere literari predilecte d’ençà que fa una pila d’anys vaig llegir per primer cop “El senyor dels anells” de J. R. R. Tolkien.

Fa cinc anys vaig engegar un blog, Cròniques de Neopàtria, per donar a conèixer totes les obres d’aquest gènere en la nostra llengua i fa quatre anys que vaig començar a escriure relats de fantasia en llengua catalana.

He creat un món, Pirènia, un equivalent nostrat de la Terra Mitjana de Tolkien. A Pirènia hi ha una gent, un poble, els occitanesos, l’alter ego dels catalans en aquest món de fantasia. M’he inspirat en la història medieval, la cultura, la mitologia i les llegendes catalanes per configurar la cultura dels occitanesos de Pirènia, que viuen en cinc reialmes: Cairàs, Castellroig, Fenollet, Clarença i Rocaflor.

He escrit diversos relats que es situen en aquest món de Pirènia, dos dels quals, protagonitzats per l’heroi Sau de Treviac, han estat publicats en sengles reculls de contes.

  • El primer relat s’anomena “El fermall del rei elf” i va ser publicat dins “Començar de zero i altres narracions” (Edicions Salòria, 2016) i
  • el segon és “La ira dels déus”, que acaba de ser publicat al llibre “L’hòstia consagrada i deu contes més” (Fundació Víctor Mora, 2018).

També m’han publicat un relat de fantasia en català adreçat al públic infantil anomenat “L’arbre dels menairons”. El relat va ser publicat al llibre de narracions “Cuentos de Iberia” (Edicions de l’Encobert, 2018), un aplec de relats en totes les llengües de la Península Ibèrica.

Imatge FÈLIX RABASSA I MARTÍ


ALTRES

Llegendàrium


Si voleu algun dels llibres que contenen els meus relats només m’ho heu de dir. Em podeu enviar un correu electrònic a aquesta adreça:

[email protected]

You may also like...

1 Response

  1. He llegit “El fermall del rei elf” i el recomano, absolutament. Aquí l’enllaç a la ressenya que vaig escriure per si pot interessar: https://maiera.wordpress.com/2016/10/30/el-fermall-del-rei-elf-de-felix-rabassa-marti/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *