FC Racing Blanenc presenta els equips

On destaca el projecte per impulsar els equips femenins.

Actualment compten amb l’escola i 15 equips, dels quals tres són femenins, sumant un total de 160 jugadors i jugadores que defensen els colors de l’entitat. 

 

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Nota de premsa de l’AJUNTAMENT

Rebuda el 19/01/2020

El camp de futbol de Can Borell va allotjar la tarda d’aquest passat dissabte la presentació dels equips del Futbol Club Racing Blanenc de la temporada 2019-2020. Un a un, van anar desfilant sobre el camp de gespa artificial els 15 equips, a més a més de l’escoleta base, acompanyats dels respectius entrenadors i entrenadores: 3 prebenjamins, 4 benjamins (dels quals un és femení), 6 alevins (amb 2 femenins) i 2 infantils.

Sumen 160 jugadors i jugadores, que van aixecar els aplaudiments del públic assistent conforme anaven saltant sobre el terreny de joc. Després de conèixer-los a tots i totes, va venir un torn de parlaments que va comptar amb les intervencions del president del FC Racing Blanenc, Fran Serrano; l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; i els coordinadors Fran Chamizo i Xavi Amorín. També van participar en l’acte el regidor d’Esports, Pere Lopera, i la segona tinenta d’alcalde, Olga López.

La jornada es va completar amb una actuació del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que va animar la concurrència amb la seva contundent intervenció. Tot seguit, es va fer una gegantina fotografia de grup completada per bengales de fum amb el color lila que caracteritza un dels dos colors predominants de l’entitat; es va oferir una xocolatada per a tothom, i es va jugar un partit de futbol entre un equip de pares i un altre d’entrenadors.

Futbol Femení

Al llarg de la presentació un dels temes centrals va ser el projecte de futbol femení en què està treballant el Racing Blanenc. Es va encetar arran d’una reunió de la junta celebrada a principis del 2018, quan es va decidir iniciar una nova activitat al club per desenvolupar la formació del futbol femení base. Llavors ja es comptava amb alguna jugadora als equips masculins, però es va veure que hi havia la possibilitat de comptar amb un espai exclusiu per a elles.

El projecte es va engegar estirant de la xarxa de proximitat pròpia –germanes de jugadors, filles de membres de la junta, etc- i es va iniciar l’activitat el febrer de 2018 amb set jugadores. La temporada es va acabar havent-ho ampliat amb tres més, majoritàriament nascudes l’any 2010. Un cop passada aquesta etapa inicial, el club es va plantejar la possibilitat que les jugadores comencessin a competir.

Inici de competició

Al no existir lliga femenina regular a Girona, es va decidir fer-ho a la del Consell Comarcal de la Selva contra equips mixtes, tot i que majoritàriament estaven formats per jugadors. Fruit del treball realitzat durant els següents mesos, es va poder tancar temporada amb un grup de jugadores que ja s’acostava a la vintena, i juntament amb altres clubs de la demarcació gironina es va demanar a la Federació Catalana de Futbol que posés en marxa una lliga exclusivament femenina.

Després de la feina realitzada, es va iniciar l’actual temporada amb més de 25 nenes competint en tres equips; un d’alevines de primer any i un de benjamines de segon any, federades al grup II de primera divisió aleví de Girona. També hi havia un tercer equip format per benjamines de primer any i prebenjamines que competien en la lliga del Consell Comarcal. En l’actualitat els equips del FC Racing Blanenc compten amb jugadores de Blanes, Palafolls, Malgrat, Maçanet, Arbúcies, Hostalric i Fogars de la Selva.

Això ha significat un gran impuls en l’afany de creixement de l’entitat, consolidant el projecte esportiu del futbol femení. L’objectiu del FC Racing Blanenc és seguir creixent en nombre d’equips i consolidar el projecte, fomentar la creació de lligues benjamines a Girona i treballar en valors del club en l’àmbit femení, garantint el creixement esportiu amb la garantia de la igualtat de gènere en tots els aspectes que formen part del desenvolupament formatiu i personal de les jugadores.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *