Èxit a les Jornades Pedagògiques d’Aula Blanes

Aquest divendres 7 de juliol ha tingut lloc la VI trobada anual de pedagogia que organitza Aula Blanes.

L’edició d’enguany voltava entorn el compartir experiències educatives per a poder reflexionar i passar a l’acció.

Imatge AB

 

NOTA DE PREMSA.- Prop d’una cinquantena d’apassionats en l’educació han estat debatent i arribant a conclusions durant més de quatre hores a la sala Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal de Blanes. Els projectes que s’han presentat eren quatre: Família i escola del ESC Pinya de Rosa de Blanes, Sortides Integrades del ESC Mossèn Joan Batlle de Blanes, Aliances externes del ESC Joaquim Ruyra de Blanes i «Jardins de Santa Clotilde» de l’INS Coll i Rodés de Lloret de Mar.

Cadascuna de les experiències compartides tenien singularitats d’innovació en algun dels eixos de l’educació: rol docent/alumne, metodologia, organització i/o espai d’aprenentatge.

Destaca com a conclusions que els reptes que la comunitat educativa té al davant es poden dividir en tres grans grups: família i escola, metodologia d’aula i compromís professional.

A cadascun dels grups hi conviuen diferents reptes, essent especialment rellevants: la millora en educació emocional, la millora en el compartir de tots els agents educatius i l’impuls al treball cooperatiu entre docents.

D’una primera reflexió de possibles accions per dur a terme des de tota la comunitat educativa, més enllà dels docents, es fa notar la importància de les accions formatives i les accions de creació/reforç de xarxes.

La jornada ha servit per crear un grup impulsor, format per part dels participants, amb l’objectiu d’entomar alguns dels reptes detectats com a prioritaris i tirar endavant l’acció transformadora que ajudi a donar-hi resposta.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *