Exdirigents del PSC i d’ERC recolzen Junts per Blanes

  • Mia Ametller suma suports de pesos pesants de la vida política blanenca dels darrers temps

Imatge JUNTS PER BLANES. 

 

La candidata de la plataforma transversal Junts per Blanes, Mia Ametller, va fer palès ahir que aglutina el suport d’actius que anteriorment havien militat en altres formacions polítiques.

La futurible alcaldessa va comptar, a la presentació a Casa Saladrigas de la candidatura que encapçalarà el proper mes de maig, amb l’escalf de l’exalcalde del PSC Miquel Lupiáñez i de l’excandidata a l’alcaldia i exregidora d’ERC Conxita Boldú, així com dels exalcaldes convergents Fèlix Bota, Ramon Ramos i Josep Trias.

La cap de llista blanenca va remarcar, després de la introducció per vídeo del president Carles Puigdemont, i de les intervencions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la diputada al Congrés i alcaldable de Junts per Mataró, Míriam Nogueras, que

“Blanes ha de ser un municipi pioner amb equipaments, infraestructures i activitats. Hem de buscar oportunitats a nivell empresarial, turístic, comercial, educatiu i cultural. El nostre emplaçament és envejable i n’hem de saber treure més profit”.

En aquest sentit, l’alcaldable per Blanes va dir, davant els dos-cents assistents, que

“la marca Costa Brava és molt potent i l’hem d’utilitzar perquè en som una part, i n’hem de ser una part activa. Hem de saber potenciar la nostra ubicació i fer-ho en favor de l’economia productiva que tenim, el turisme esportiu, cultural, gastronòmic i familiar, el comerç i l’empresa per generar més oportunitats laborals pels més joves”.

Ametller va relatar que fa el pas de presentar-se perquè

“l’u d’octubre ho va canviar tot”, i que allò que va passar aquell dia “ens exigeix a tots prendre una posició més activa per aconseguir el futur que anhelem, on puguem viure amb democràcia i el dret a decidir i el vot no siguin perseguits i atacats amb porres”.


El president Puigdemont ja havia fet esment del moment polític del país durant el preàmbul:

“La Mia s’implica en política en un moment en què no és fàcil fer-ho. Som en una nova era. No dèiem que volíem només canviar de país, volíem canviar d’època. I això té a veure amb nous lideratges, nous llenguatges i noves maneres de fer. El sol fet d’haver acceptat aquest compromís, de fer aquest pas endavant i en aquestes circumstàncies em mereix tot el respecte. Per a mi és un honor poder ajudar la Mia i poder-la acompanyar fins a la seva victòria, perquè la Mia serà alcaldessa de Blanes”.


Nogueras s’havia referit prèviament al clima polític del país titllant-lo de “bestial”, i alhora va valorar que

“Junts per Catalunya, Junts per Blanes, Junts per Mataró, Junts per Girona… podem estar molt orgullosos de ser l’únic espai polític que ha entès que ens hem d’actualitzar”.

Així mateix, va asseverar que “sóc de les que penso que les dones canviarem el món”. “Mia, guanyaràs! Fa deu minuts que sóc aquí i ja m’heu seduït”, va afegir.

Per la seva banda, Madrenas va recordar que

“aquesta mateixa setmana la policia ha detingut un grup de persones per protestar, sense cap ordre ni requeriment judicial”.

Segons l’alcaldessa de Girona “pretenen que ens sentim un territori colonitzat” i “sense la independència no tindrem mai l’estat del benestar que ens mereixem”.

També va voler ressaltar que

“les dones afrontem els conflictes de forma diferent a com els afronten els homes. Això també és un valor, una manera diferent de fer les coses”.

La batllessa va destacar que “aquest acte traspua èxit” i que és l’hora d’acreditar que “Junts per Catalunya pot mostrar com ha de ser un ajuntament republicà”.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *