Europa força la venda de SOLVAY Blanes

 • La belga Solvay traspassa el negoci de poliamides a l’alemanya BASF.

 • La Comissió Europea dona l’OK a la operació si s’adopten mesures correctores per evitar posicions de domini del mercat d’entre les quals la venda de la planta de Blanes a un tercer.

Ilham Kadri CEO de Solvay. Imatge IE

Font comunicació SOLVAY

Nota de premsa rebuda el 20/01/2019 a les 09:01*

La Comissió Europea ha aprovat la venda de les activitats de poliamides de Solvay a BASF, marcant un pas clau en la transformació de Solvay a un grup de materials avançats i especialitats químiques.

A finals de 2017, Solvay i BASF van arribat a un acord per a la venda de l’activitat de poliamides, sobre la base d’un valor d’empresa de 1,6 mil milions d’euros.

S’espera la finalització de la transacció durant la segona meitat de 2019. Depèn, entre altres condicions, de la venda a una tercera part dels actius inclosos originalment en l’àmbit de la transacció, per tal d’abordar les preocupacions de la Comissió Europea en matèria de competència.

Les solucions proposades per BASF en particular, requereixen la venda d’actius europeus de fabricació de productes intermedis de poliamida, fibres tècniques i la capacitat empresarial i la innovació amb plàstics d’enginyeria a Europa.

Ambdues companyies continuaran gestionant els seus negocis per separat fins a la finalització de la transacció.


*Original de la nota de premsa rebuda:

Brussels, January 2019 — The European Commission has cleared the divestment of Solvay’s Polyamides activities to BASF, a key milestone in the completion of Solvay’s transformation into and advanced materials and specialty chemicals company.

End 2017 Solvay and BASF entered into a binding agreement for the sale of the Polyamides business based on an enterprise value of €1.6 billion.

The closing of the transaction is expected in the second part of 2019 after all remaining closing conditions have been fulfilled.

These conditions include the divestment of a remedy package to a third party buyer to address the European Commission’s competition concerns. BASF has offered remedies involving part of the assets originally in the scope of the acquisition. These entail among others, the manufacturing assets of Solvay’s polyamide intermediates, technical fibers and engineering plastics business as well as its innovation capabilities in Europe.

Both companies will continue to run their businesses separately until completion of the transaction.


Solvay

És un grup de materials avançats i productes químics especialitzats, dedicada al desenvolupament de solucions per als grans reptes de la societat en sectors com ara:

 • la indústria aeroespacial,
 • automotriu,
 • bateries,
 • electrònica,
 • la salut,
 • la mineria de gas i petroli

El grup, amb seu a Brussel·les, dóna feina a prop de 26.800 persones en 61 països. Solvay va aconseguir una facturació de 10.1 mil milions d’èuros, un 90% en activitats en què es troba entre els tres principals grups del món, resultant en un marge EBITDA de 22%.

You may also like...

2 Responses

 1. Pau Pallarès ha dit:

  Què vol dir això?, tancaran la fàbrica de Blanes o continuarà en marxa

  • DdB ha dit:

   Amb la compra en bloc BASF tindria una posició dominant al mercat i per això Europa vol que certs actius (d’entre els quals la planta de Blanes) els comprin tercers perquè hi hagi competència.
   Del comunicat de Solvay sembla que el negoci va bé, ningú parla de tancar res

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *