Especuladors FdP a la Costa Brava ¡A por ellos!

  • Alerta a la Costa Brava pels projectes d’urbanització.

  • Neix SOS Costa Brava, una plataforma per a lluitar contra procediments urbanístics.

Nota bene:

Les sigles “FdP” són un acrònim amb un atribut molt lleig per la mare del subjecte en qüestió

Imatge EMZ


Font

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut informatiu rebut el dia 04.08.2018 a les 13:53 hores  


Divuit entitats ecologistes s’han constituït avui en la plataforma SOS Costa Brava. Una associació que té per objectiu lluitar, pel cap baix, contra vint-i-un procediments urbanístics de la costa de la Selva i de l’Empordà que ara mateix són engegats i que són considerats una ‘aberració’ per a la demarcació, com assegura el portaveu, Sergi Nuss.

La plataforma demana de desqualificar el sòl urbanitzable, cosa que no s’ha executat. Nuss ha explicat que hi ha ‘molts més projectes que estaven enterrats’ i que l’administració permet que tornin a aflorar.

‘Nosaltres en diem “urbanisme zombi” –ha dit Nuss– perquè moltes d’aquestes construccions tenen el suport de capital dubtós que sovint ve de l’estranger. Són uns diners que necessiten col·locar i veuen una oportunitat en aquesta costa’, ha lamentat

Amb això, SOS Costa Brava vol, d’una banda, portar als tribunals els projectes que consideren que destrueixen el territori.

‘La voluntat és aconseguir que un jutge els pugui aturar provisionalment’, ha explicat.

A més, també volen que els promotors es vegin obligats a informar els compradors que aquella parcel·la depèn d’un procediment judicial.

‘D’aquesta manera aconseguim que s’ho repensin abans d’adquirir-la’, assenyala Nuss.

La plataforma neix de la fusió de divuit entitats ecologistes, entre les quals n’hi ha de grans com IAEDEN i de locals com Salvem la Pineda d’en Gori de Palamós o Aturem la C-32 que treballa per evitar la construcció de l’allargament d’aquesta carretera entre Blanes i Lloret de Mar (Selva).

L’altre objectiu de SOS Costa Brava és batallar perquè la Generalitat prengui tretze mesures ‘que es poden dur a terme immediatament’ i que han de servir per a ‘posar fre a l’especulació urbanística’.

‘Si continuem amb governs municipals que accepten de mantenir els plans d’ordenació franquistes, no anem bé’, ha lamentat Nuss.

Entre les diferents mesures hi ha les d’aprovar mocions en favor de la conservació del territori, desqualificar el sòl urbanitzable no executat, constituir un fons per a adquirir terrenys amb valors naturals o crear un conservatori del litoral català.

Per tot plegat, SOS Costa Brava ha obert una pàgina web perquè qui vulgui pugui adherir-se al manifest i, a més, ha engegat una campanya per a recaptar els fons que necessiten per a contractar advocats i tècnics i frenar, per tant, ‘l’especulació’ de Blanes a Portbou.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *