Escola Ventijol de Blanes el més calent és a l’aigüera

  • Una trentena de famílies dels alumnes del Centre d’Educació Especial El Ventijol de Blanes (la Selva) han denunciat el mal estat de les instal·lacions. Asseguren que actualment la infraestructura compta amb més nens dels previstos i que l’edifici no està preparat per als alumnes amb discapacitat motriu. La presidenta de l’AMPA, Cristina Garrido, ha detallat que les actuals instal·lacions estan pensades per acollir “entre 70 i 80 nens i actualment n’hi ha 104 matriculats”. Això, segons Garrido, ha fet que hagin augmentat les ràtios un 25% en els últims quatre anys. Per aquest mateix motiu, la proposta que consideren més adequada per solucionar el problema és la construcció d’una escola nova a la comarca. De fet, l’anterior director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Josep Polanco, ja els havia promès un centre nou a Santa Coloma de Farners. (agència ACN) 

Opinió de DdB: No ho diuen però o pensen: “Ja farem, a llarg termini. Mentrestant a veure com us anem enquibint per ací per allà ben apretadets”. A l’administració publica manca la planificació. Tampoc sóc ningú per criticar, si jo manes se del cert que ho faria molt pitjor… Encara que no arribaria a penjar pancartes i quedar-me tan panxo, però. 

El director territorial del Departament d’Ensenyament a les comarques gironines, Martí Fonalleras. Imatge AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

  • Ensenyament estudia fer la segona escola d’educació especial de la Selva a Santa Coloma de Farners i que sigui concertada.

  • El director territorial també vol que hi hagi suports intensius a l’escola inclusiva a Maçanet i a Lloret o Blanes el curs vinent.

Font

agència ACN

14.11.2018 – 18:06

El Departament d’Ensenyament estudia fer la segona escola d’educació especial de la comarca de la Selva a Santa Coloma de Farners i que sigui concertada.

Després de la mobilització dels familiars d’alumnes del Ventijol de Blanes denunciant el mal estat de les instal·lacions i afirmant que són insuficients per atendre el nombre d’alumnat amb necessitats especials, el director territorial del Departament a les comarques gironines, Marti Fonalleras, ha explicat que treballen amb la idea de crear un nou centre i que s’han posat en contacte amb l’ajuntament per buscar possibles emplaçaments i amb la fundació Gentis per explorar les possibilitats. Això, però, és una solució a més llarg termini.

Mentrestant, Fonalleras vol aconseguir que hi hagi suports intensius per a l’escola inclusiva a Maçanet i a Lloret o Blanes el curs vinent i així reduir el nombre d’alumnat de la Ventijol.


ANTECEDENTS

  • Les famílies dels alumnes del Ventijol de Blanes denuncien la manca d’espai i que l’edifici no està adaptat.

  • Una trentena de persones s’han manifestat a les portes del centre per demanar solucions a Ensenyament.

Font

agència ACN

14.11.2018 – 12:50

Les famílies dels alumnes del Centre d’Educació Especial El Ventijol de Blanes (la Selva) denuncien el mal estat de les instal·lacions actuals.

Una trentena de pares i mares s’han unit el matí d’aquest dimecres 14 de novembre per demanar una solució definitiva a la manca d’espai que hi ha al centre i també el mal estat de l’edifici.

De fet, la presidenta de l’AMPA, Cristina Garrido, ha assenyalat que l’escola no està preparada per alumnes amb discapacitat motriu i fins “l’any passat” no es van adaptar les lavabos per a persones que van amb cadires de rodes.

A més, Garrido també ha afirmat que en els últims 4 anys, les ràtios del centre han augmentat un 25, tot i que en un principi “les aules estaven preparades per 4 o 5 nens”. De fet, les famílies han assegurat que les instal·lacions del Ventijol hauria estan preparades per tenir entre 70 i 80 alumnes, però “actualment n’hi ha 104 matriculats”.

Davant de la manca d’espais, des del Departament d’Ensenyament es va proposar que uns quants alumnes anessin a un altre centre. Les famílies valoren “positivament” que es busquin alternatives, però també han apuntat que “cal buscar solucions” a llarg termini. Des del seu punt de vista, l’única sortida passa per construir una nova escola d’educació especial.

De fet, Garrido ha detallat que amb l’anterior director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, “hi havia la fermesa” que es construiria una escola a Santa Coloma de Farners per substituir les actuals instal·lacions. Amb el canvi de govern català també hi va haver un relleu en el delegat territorial d’Ensenyament i ara sembla que el nou centre que abans “era gairebé una realitat”, ja no ho és.

La presidenta de l’AMPA ha explicat que ja s’han reunit amb Martí Fonalleras, l’actual director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament. Garrido ha afirmat que les respostes que ha donat Fonalleras és “utilitzar les antigues casernes de la Guàrdia Civil a Santa Coloma i la instal·lació de barracons” a la capital de la Selva. Unes solucions que “estan bé” a “curt termini, però Garrido considera que el que necessiten els seus fills és “una nova escola”.

De tota manera, les famílies han volgut fugir de qualsevol situació tensió amb el Departament d’Ensenyament. Garrido ha matisat que no van “en contra de ningú”, sinó que senzillament volen “fer visible una situació” que fa anys que s’ha enquistat. Per això es mostren “agraïts” davant de les “iniciatives per resoldre les mancances urgents”, però volen un nou centre.

L’alcalde de Blanes com a mediador

Davant del conflicte, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha optat per fer de “mediador” entre el Departament d’Ensenyament, la direcció del centre i les famílies del centre. En aquest sentit, Ros ha assegurat que la seva tasca és “pressionar” als serveis territorials per desencallar la construcció del nou centre.

Per tal de mostrar el suport a les famílies, l’Ajuntament de Blanes ha penjat una pancarta per demanar la construcció d’una nova escola.

En la protesta d’aquest dimecres al matí també hi han participat diversos alcaldes de la comarca de la Selva com ara Jaume Dulsat, de Lloret de Mar, o Martí Nogué, de Sils.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *