Escola Joan Batlle i CEAB partners a Blanes avui

  • Investigadors del CEAB i alumnes de l’escola Mossèn Joan Batlle s’intercanvien els rols

Escoles Tàndem jornada presentació de projectes al CEAB

A les Escoles tàndem es concreta un projecte educatiu que gira a l’entorn d’una especialització en una matèria que vertebra el currículum de les escoles. L’especialització s’aconsegueix a través del partenariat de centres educatius amb institucions de referència, amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació i la col·laboració del departament d’Ensenyament.
Aquesta especialització pot variar segons la institució de referència que formi part del tàndem (música, ciències, matemàtiques, audiovisuals, etc.) i no comporta obviar les competències bàsiques que tot alumne ha d’adquirir. Al contrari, l’especialització vol ser un element clau per potenciar aquestes competències bàsiques. Imatge CEAB – CSIC

 


Font

Equip de Comunicació CEAB

Comunicat rebut el dia 13.06.2018 a les 10:32 hores


Aquest proper dijous 14 de juny, els alumnes de l’Escola Mossèn Joan Batlle acudiran al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) per a participar a la jornada d’intercanvi de projectes i de fi del tàndem. Els nens i nenes que han participat al programa Escoles Tàndem, impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, presentaran els projectes que han realitzat al llarg de l’últim any de programa als investigadors del CEAB a partir de les 11.00h al pati del centre de recerca.

El programa Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya-La Pedrera és un projecte educatiu que gira a l’entorn d’una especialització en una matèria que singularitza el centre educatiu i el millora. L’especialització s’aconsegueix a través del partenariat de centres educatius amb institucions de referència, amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació i la col·laboració del departament d’Ensenyament.

Un cop finalitzat el curs escolar s’ha programat aquesta jornada de presentació dels projectes fets pels alumnes de l’Escola durant l’últim any de programa als científics del CEAB en un format similar a les sessions que tenen lloc als congressos científics.

Els nens i nenes explicaran els seus projectes al pati del Centre d’Estudis Avançats, com ja van fer l’any anterior. L’experiència del curs passat va demostrar que la visita al CEAB i el diàleg establert entre alumnes i investigadors donava peu a un intercanvi de coneixements molt enriquidor per a tothom, i sobretot, molt motivador per l’alumnat. D’aquí que s’hagi volgut repetir la vivència amb la intenció de mantenir-la els propers anys cada final de curs.

Les converses amb els investigadors seran un bon tancament que aportarà valor afegit a la feina feta. Pels alumnes, explicar el que han fet i en què han estat treballant a altres persones és enriquidor i una bona manera de que l’aprenentatge quedi arrelat. Val a dir que fa un any, des dels més petits fins als més grans, se’n van sortir molt bé responent a les preguntes que sorgien a mesura que els científics veien els originals i variats materials de suport fets per ells i que servien per guiar les seves explicacions.

Una jornada per compartir que es converteix en la mostra d’una part dels canvis produïts a l’Escola Mossèn Joan Batlle, que ara treballa de forma globalitzada i s’ha reforçat en competències científiques de la mà del CEAB.


Fundació Catalunya La Pedrera

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *