Escabetxina de peixos a La Tordera

DARRERA HORA

L’ACA apunta que els peixos del delta han mort per causa natural

L’inspector de l’Agència Catalana de l’Aigua, que aquest matí ha recollit mostres de l’aigua del delta, apunta que el centenar d’exemplars que s’hi han trobat morts s’haurien quedat sense oxigen en aigua estanca i que, per això, han mort. L’ACA analitzarà una mostra de l’aigua al laboratori per acabar de descartar que la qualitat de l’aigua s’hagi pogut alterar.

 

INFORMA MALGRAT COMUNICACIÓ.- Un inspector de l’ACA ha fet una inspecció ocular aquest matí al delta de la Tordera i ha recollit mostres de l’aigua, després que els bombers alertessin la Policia Local de la presència de centenars de peixos morts al delta de la Tordera. La policia s’ha posat de seguida en contacte amb els Agents Rurals, que ja en tenia constància des d’ahir al vespre, i ho ha comunicat a la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament.

La inspecció ocular feta per l’inspector de l’ACA aquest matí ha permès deduir que, en principi, la causa més probable de la mort dels exemplars ha estat l’anoxia de l’aigua a la matinada. Segons l’ACA, aquesta bassa no té regeneració d’aigua perquè “d’una banda, uns 5 quilòmetres amunt de la Tordera ja queda seca i, de l’altra, no hi ha connectivitat de la bassa amb l’aigua de mar”. Aquests dos factors generen una aigua estanca amb una concentració de peixos, que no poden escarar quan les condicions els són desfavorables. En aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua ha apuntat que la temperatura de l’aigua era de gairebé 28ºC aquest matí. L’ACA també remarca que “la bassa no té cap aportació d’aigua lateral ni rep cap abocament d’aigües residuals conegut”.

Els peixos morts, sobretot llises, anguiles i carpes, no seran retirats per l’ACA perquè, segons l’ens, “no suposen cap risc de contaminació de les aigües i, a més, la zona on han mort no és de domini públic hidràulic i, per tant, no és de la seva competència, sinó que depèn del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient”.

 

 

peixos morts a La Tordera

ANTECEDENTS

Troben centenars de peixos morts al delta de la Tordera

L’Agència Catalana de l’Aigua ha pres mostres de l’aigua i dels peixos aquest matí per tal d’esbrinar què ha pogut provocar la mort dels peixos.
INFORMA MALGRAT COMUNICACIÓ.- Els bombers han alertat aquest matí la Policia Local de la presència de centenars de peixos morts al delta de la Tordera. La policia s’ha posat de seguida en contacte amb els Agents Rurals, que ja en tenia constància des d’ahir al vespre, i ho ha comunicat a la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Tècnics de l’ACA han estat prenent mostres aquest matí de l’aigua i dels peixos per poder determinar quines han estat les causes de la mort dels exemplars.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *