Entrevista a Tomás Romero Sánchez. Per MARIO COBOS

Representant de Blanes de la FUNDACIÓ VICENTE FERRER CATALUNYA

Fundació Vicente Ferrer Catalunya

imatge Tomás Romero i Moncho Ferrer (Fill de Vicente Ferrer)

1- Quant temps portes col·laborant amb la Fundació Vicente Ferrer?
Des de Març del 2012

2- Per què vas decidir col·laborar amb la Fundació Vicente Ferrer?
El febrer de 2011 Vaig viatjar a Anantapur al campus de la RDT i vaig conèixer el projecte de Vicenç Ferrer “in situ”. A la tornada vaig organitzar, una exposició fotogràfica i una xerrada d’en Lancy a la Biblioteca Comarcal una activitat de l’Associació Cultural Grup d’Imatge i Fotografia de la qual enformo part. El fet que a Blanes mancava el representant FVF i jo passava per allà en aquell moment, va ser la casualitat, em van trucar i m’ho van proposar. Al acceptar vaig decidir que aquesta dedicació, la consideraria com la meva humil i petita aportació al projecta global d’en Vicenç Ferrer.

3- Quina importància creus que té la teva labor com a representant?
Espero que sigui molt, molt important….. ( jajaja,! és broma)
Suposo que el fet de tenir un representant local a Blanes, a la FVF ens ha servit per recuperar aspectes de col·laboració amb l’Ajuntament de Blanes que ja no es donaven i això en ha fet més visibles en una ciutat de 45.000 habitants. Hem estat presents en les diferents Fires d’entitats locals i Multiculturals. Portem a terme campanyes de sensibilització ens fem presents a la nostra població i rodalies. Ara la FVF a Blanes forma part de la Comissió de Cooperació i hem aconseguit recuperar l’aportació d’ajuts de Cooperació, i tot i que encara que són relativament humils cada vegada que rebem un ajut, personalment és un motiu d’il·lusió, sobretot pensant amb les famílies de l’Índia que els és necessari . Esperem que molt aviat tornin els temps millors i el 0,7 sigui real……

4- Teniu voluntariat a la vostra zona?
Més o menys, tenim un petit grup , La Carmen, la Lorena, la Isa, la Marta, La Eli…..

5- Quina acció heu promogut que us hagi motivat més?
La última que hem fet ha estat una EXPO FOTOGRÀFICA: gener 2016 :
BLANES AMB L’ÍNDIA DE VICENÇ FERRER
Voluntaris Blanes Fundación Vicente Ferrer + Associació Cultural grup d’imatge i Fotografia:
© GiF Blanes / Varis Autors, / Lorena Peláez, Carmen López i Tomàs Romero
Sala Exposicions Carrer Ample. Blanes Dins de “LA COOPERACIÓ A BLANES” Del 22 al 31 de gener
Durant més de 40 anys Vicenç Ferrer va dedicar la seva vida a la solidaritat, a l’acció, a col·laborar amb els dàlits per eradicar la pobresa. Varis companys de l’Associació Cultural Grup d’Imatge i Fotografia “GiF Blanes” que també som Voluntaris a Blanes per la Fundació Vicente Ferrer hem viatjat a Anantapur a l’estat d’Andhra Pradesh, al sud-est de l’Índia, seu de la RDT – Fundació Vicente Ferrer, amb les nostres càmeres per ser testimonis de la transformació social i veure sobre el terreny els àmbits de treball de la Fundació Vicente Ferrer: Sanitat, vivenda, educació, dona, ecologia, persones amb discapacitat.

6- Què t’aporta personalment l’experiència de ser representant?
Sóc una persona que ha de fer coses, d’acció que diria en Vicenç Ferrer. El fet de “fer coses” pensant en els que més ho necessiten, m’ajuda a buscar el meu propi camí, que és només de pas….. m’ajuda a trobar-me a mi mateix, he d’aprendre i si puc d’ajudar als mes desvalguts. Ser representant és un regal….

7- En què esteu treballant ara?
Expo al setembre “EL FUTUR COMENÇA AVUI”, i tenim pendent preparar un acte a benefici…. l’hem de madurar i ens falten mans per portar-lo a terme.

8- Coneixes la FVF a Índia? Quin projecte de la FVF Índia t’agrada més?
He estat dos cops 2011 i 2013 i he vist com es treballa. M’interessen tota els àmbits de treball: Sanitat, vivenda, educació, dona, ecologia, persones amb discapacitat. Els últims anys m’he interessat més pels projectes en ecologia concretament en la “Millora de la situació socioeconòmica de famílies agricultores d’Anantapur”.

9- Un personatge Inspirador:
Te’n diré dos: En Mahatma Gandhi i en John Lenon.

10- Recomana un llibre:
Mi viaje al Norte (Lancy Dodem)

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *