Ens ha deixat el pintor Joan Padern

Padern a l'exposició

 

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- L’artista Joan Padern va morir aquest divendres a l’edat de 92 anys, segons ha informat l’Ajuntament de Blanes en un comunicat. Padern, nascut a Colera (Alt Empordà) el 1924, es va establir a Blanes després de la Guerra Civil, municipi que el 1998 li va atorgar el títol de fill adoptiu.

Després d’un periple per Sudamèrica va tornar a Europa i va exposar a galeries de París, Barcelona i Madrid. Al llarg de la seva trajectòria va fer obres realistes amb paisatges i barques de la Costa Brava, però també quadres de denúncia i conscienciació ecològica, així com façanes i places de Barcelona. També va fer incursions en la pintura abstracta, als anys seixanta del segle XX i a principis del segle XXI, amb la sèrie “Geometries”.

Durant el seu periple per Sud Amèrica, Joan Padern va exposar amb regularitat en diverses galeries argentines i va rebre encàrrecs de companyies internacionals que el van dur per Xile, Veneçuela, Colòmbia i Brasil, entre d’altres. De retorn a Europa, va passar una temporada a París i va estar exposant tant a Barcelona com a Madrid.

L’any 1979 va fer-ho a la Galeria Dau al Set de Barcelona, destacant pel seu tarannà hiperrealista i meticulós. Després, va continuar treballant i residint a cavall entre Blanes i Colera, on al 1994 va inaugurar l’Art Parc. L’any 2007 Padern va fer donació al consistori blanenc d’un destacat fons de la seva obra pictòrica, així com del seu fons documental. La seva obra es pot visitar a diferents museus d’arreu de Catalunya, així com a l’estranger. La seva darrera exposició, titulada, “Joan Padern aquarel·lista. De la Costa Brava a Amèrica (1946-1967)”, es va poder veure el 2015 a Blanes i recollia un conjunt d’obres des de la més primerenca que data del 1946, fins a la sèrie que va pintar al 1967.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *