Els serveis socials a Blanes a la corda fluixa

ATUREM LA POPULARMENT ANOMENADA “LLEI ARAGONÈS”

Us passo l’escrit resumit que ha fet el nostre company des de Tarragona sobre la privatització encoberta que suposaria l’aprovació de l’anomenada LLEI ARAGONÈS. CSIF GIRONA

Una performance per presentar la Plataforma “Aturem la Llei Aragonès”. Imatge SOCIAL.CAT

Text de JOSEP Mª PUIGIBET

Rebut l’11/10/2019

El govern de la Generalitat intenta efectuar una de les més grans privatitzacions a Catalunya en uns temes molt sensibles a la majoria de la ciutadania, com és en l’àmbit de l’educació, de la Salut i dels Serveis Socials. En cas d’aprovar-se l’anomenada “Llei Aragonès”, és especialment nociva pel bé de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya, ja que empara àmbits com l’educació especial, serveis ginecològics, pediàtrics, hospitalaris, en definitiva, una llei feta a mida per la privatització dels serveis públic, un pas més al desmantellament de la Societat del Benestar, i un pas més al desballestament del serveis públics, convertint aquests temes vitals dins d’un país desenvolupat en un pur mercadeig, i en moneda de canvi a les corporacions multinacionals que operen en aquests camps.

La seva primera conseqüència seria la ràpida privatització dels llocs de treball ara públics, amb una pèrdua de drets i garanties de tots els col·lectius implicats; i, com a segona conseqüència, també la forta pèrdua de qualitat assistencial en tots els camps, ja que, en les externalitzacions i contractes, hi perd el treballador i el ciutadà, que veu com la seva qualitat de vida disminueix considerablement.

El perill és que Catalunya no disposa de cap llei que reguli fins on estan els límits de l’externalització i que garanteixi certs serveis. Aquest fet suposa un estadi inèdit dins del treballador públic, que queda totalment desprotegit, ja que, en definitiva, aquesta llei és una eina que dona poders a l’Administració per actuar allà on consideri, sense cap límit.

A CSIF entenem la defensa dels servis públics al 100%, serveis que han de gestionar-se públicament per assolir els nivells d’excel·lència per al ciutadà, que és el beneficiari, i per al treballador públic, que pot desenvolupar també el seu màxim potencial de servei la ciutadania en aportar tota la seva capacitat i formació. D’aquesta manera, amb uns serveis públic blindats, s’aconsegueix també una societat millor en tots els àmbits respecte la qualitat, el servei i el benestar.

Els serveis a les persones no poden ser objecte de mercadeig polític ni social. Són drets bàsic en la nostra societat, i com sindicat professional, no podem donar suport a iniciatives que perjudiquen a la societat i treballadores/ors.

En aquesta externalització té un pes molt important el factor preu per servei, de tal manera que arriba a tenir un cost de fins un 40% del total del 100%. Com es pot posar preu a la salut? Com es pot posar preu als servies de col·lectius amb necessitats especials? Quan el preu per servei és una de les màximes, la privatització del treball i la degradació de les condicions laborals de les treballadores/ors públics esdevenen una realitat, així mateix com una degradació de servei a la ciutadania.

Amb aquestes clàusules s’obre la porta a les grans corporacions i multinacionals del sector en detriment de moltes entitats del tercer sector, que en el transcurs dels anys s’han especialitzat en oferir bons nivells de servei.

És conegut per tothom que l’adjudicació de prestacions de serveis socials -com els menjadors escolars o l’atenció a les persones- a grups i empreses multinacionals produeix efectes precaris, sobre la qualitat del servei al usuari, i a les treballadores que veuen la pèrdua de drets i promoció professional.

Per tot això, A CSIF diem No a la anomenada Llei Aragonès, i així ho remetrem al MHP Sr. Torra, al Sr. Vicepresident Aragonès, així com a tots els grups parlamentaris de la Cambra Catalana, instant-los a la seva retirada.

Un cop retirat l’esmentat projecte de llei, demanaríem l’obertura d’una Mesa amb representació de tots els actors sindicals, treballadors i entitats del Tercer Sector per cercar un consens, que ens permetrà trobar la millor fórmula per a uns serveis públic de qualitat i un bon servei al ciutadà.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *