Els joves de Blanes contra la C32

COMUNICAT DE LES ORGANITZACIONS JUVENILS DE L’ESQUERRA INDEPENDENTISTA DE BLANES I LLORET CONTRA LA PROLLONGACIÓ DE LA C-32

Des de les assemblees d’Arran Blanes i l’Assemblea de Joves de Lloret de Mar fem una crida als i les joves a organitzar-se per la defensa del nostre entorn natural. Els darrers anys, a les nostres poblacions, hem viscut amb la llarga ombra de l’ampliació de la C-32 sobrevolant els nostres caps, una infraestructura amb un impacte ambiental que malmetria irreversiblement els paratges d’El Vilar, Sant Pere del Bosc, L’Àngel i Les Alegries, paratges d’alt valor natural, cultural, arquitectònic i paisatgístic.
Davant d’aquesta agressió al territori, les joves de Blanes i Lloret volem manifestar el nostre total suport a la Plataforma Aturem la C-32, la quan no només esdevé un espai comú de defensa del medi ambient, sinó també un element cabdal en la defensa de garanties democràtiques.
Així doncs, animem als joves i les joves a participar de la Plataforma i les convocatòries de forma activa així com de tots els espais de lluita ecologista.
Les joves defensem el territori, apostem per l’ecologisme!

 

ANTECEDENTS DE LA NOTÍCIA:
La C-32, o Corredor del Mediterrani

És una autopista de peatge titularitat de la Generalitat de Catalunya i gestionada per Aucat (filial d’Abertis) que passa per una part de la costa catalana
Està dividida en dues parts:
– el ramal sud (El Vendrell – El Prat de Llobregat), de 56 km (també conegut com a “Autopista Pau Casals” en honor del violoncel•lista, director i compositor Pau Casals, nascut a El Vendrell, on comença l’autopista)
– el ramal nord (Montgat – Palafolls), de 47 km. L’autopista comença a l’enllaç 31 de l’Autopista del Mediterrani, i a abril de 2007 acaba al km 678 de la N-II, prop de Palafolls i de Tordera, tot i que està en projecte la seva continuació fins a Tossa de Mar.

 

PLATAFORMA ATUREM LA C32

Els municipis de Blanes i Lloret a la Costa Brava Sud, pateixen importants problemes de trànsit durant l’estiu. La Generalitat proposa com a solució allargar l’autopista C-32 fins a Lloret. El traçat afectaria un important paratge natural i cultural, on es troben els Santuaris del Vilar i de St. Pere del Bosc, l’Àngel de Lloret i l’Ermita de les Alegries.
Per conservar aquest important Patrimoni Natural i Cultural, es va crear la plataforma Aturem la C-32, que rebutja l’autopista i defensa les alternatives al projecte. Les alternatives passen per millorar les carreteres existents d’accés a ambdós municipis, ja què el moviment entre municipis representa el 70% del trànsit registrat, i per tant les actuacions en aquestes carreteres resoldrien millor els problemes de mobilitat.

En canvi, la Generalitat prioritza l’autopista C-32 per motius econòmics, ja què la concessionària Abertis finançaria aquesta infraestructura, que te un cost de 77 MEur. Abertis a canvi renovaria la concessió de l’autopista C-32 al Maresme, que finalitza l’any 2021, cosa que ha generat un gran rebuig per part dels veïns del Maresme.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *