Els blanencs ho tenim fotut amb la passa de grip

 • Les urgències es troben saturades a l’Hospital Comarcal de Blanes (la Selva).

 • Han hagut de doblar boxes, amb 14 persones pendents d’ingressar.

 • La plantilla d’urgències es troba al 60% per un problema de cobertura de les baixes.

Imatge ASCOM

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 24/01/2019 a les 19:22

Les urgències d’hospitals catalans estan registrant situacions de saturació per l’augment de la pressió assistencial derivat sobretot de l’epidèmia de grip però ara com ara no es troben col·lapsades, segons fonts del sindicat Metges de Catalunya (MC).

 • A l’Hospital Vall d’Hebron, 82 pacients es troben pendents de llit aquest dijous, una xifra similar a la de setmanes anteriors, segons dades d’aquest sindicat facilitades a l’ACN.
 • A l’Hospital del Mar, les urgències es troben saturades, amb 25 pacients pendents d’ingrés.
 • A l’Hospital de Palamós (Baix Empordà), tots els llits de planta destinats per a pacients amb grip es troben ocupats i 8 persones estan pendents que se’ls assigni un lloc.
 • A l’Hospital de Terrassa, tot i que les urgències no es troben col·lapsades, els professionals també estan notant la pressió assistencial, amb 21 pacients pendents d’ingressar a planta i 12 més que esperen als passadissos aquest dijous, segons dades de Metges de Catalunya facilitades a l’ACN.
 • A l’Hospital de Viladecans (Baix Llobregat), la situació es troba bastant estable, però hi ha 8 pacients pendents d’ingrés, si bé ja tenen llit assignat.
 • A l’Hospital d’Igualada, 12 pacients es troben pendents d’ingressar a planta, mentre que
 • a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès, 12 pacients esperen llit aquest dijous.
 • Les urgències es troben bastant saturades a l’Hospital Comarcal de Blanes (la Selva) i han hagut de doblar boxes, amb 14 persones pendents d’ingressar. En aquest centre, l’increment de la pressió assistencial se suma a una plantilla d’urgències minvada, que es troba al 60% per un problema de la cobertura de les baixes, segons fonts del sindicat majoritari a Catalunya entre el col·lectiu mèdic.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès aquest dijous “pics de saturació” a les urgències hospitalàries per l’epidèmia de grip, però ha negat col·lapse, en declaracions a Catalunya Ràdio.

L’epidèmia de la grip a Catalunya ha continuat creixent en els darrers dies i la taxa d’incidència s’ha més que doblat en una setmana.

Segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), que s’ha actualitzat aquest dijous i amb dades corresponents a la tercera setmana de gener, l’activitat gripal ha pujat fins als 277,66 casos per 100.000 habitants, una xifra que per segona setmana consecutiva supera el llindar epidèmic d’aquesta temporada, establert en 110,7 casos.


ALTRES

 • La taxa d’incidència de la grip es dobla en una setmana a Catalunya

Font Departament de Salud

Nota de premsa rebuda el 24/01/2019 a les 16:00

L’epidèmia de la grip continua en fase ascendent i l’activitat gripal puja fins als 277,66 casos per 100.000 habitants, doblant la taxa de la setmana anterior

L’epidèmia de la grip continua en fase ascendent a Catalunya i en una setmana la taxa d’incidència s’ha doblat i ha arribat als 277,66 casos per 100.000 habitants, una xifra que per segona setmana consecutiva supera el llindar epidèmic d’aquesta temporada, establert en 110,7 casos.

Segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), les taxes d’incidència entre el 14 i el 20 de gener han estat més altes en els menors de 5 anys respecte la setmana anterior (1.200 vs 367,65 x 100.000h). La resta de grups d’edat també mostren un augment respecte de la setmana anterior, excepte el grup de majors de 64 anys que es manté estable.

En aquesta setmana, hi ha hagut 47 ingressos hospitalaris de casos greus per virus de la grip als hospitals de la xarxa sentinella i des de l’inici de la temporada (a principis d’octubre) un total de 242. El 75,2% dels casos no estaven vacunats.

Segons el model predictiu elaborat amb dades corresponents a la setmana 3 (del 14 al 20 de gener), l’activitat gripal durant les setmanes 4 i 5 presenta un nivell epidèmic moderat evolucionant cap a un nivell alt en algunes regions.

Ampliar


MESURES DE PREVENCIÓ

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

Per a més informació es recomana trucar al 061 CatSalut Respon, el telèfon de Salut de Catalunya, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. I també al web de Canal Salut.

És important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut.

La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *