Eleccions Generals 2019 10N a Blanes

DARRERA HORA

ELECCIONS 2019 10N A BLANES.

Veure Congrés.

Veure Senat.


JORNADA ELECTORAL

Comença el 10-N a Blanes, amb 40 meses electorals repartides en 19 seus de votació.

Les votacions han començat a les 9 del matí i s’allargaran fins les 8 del vespre, quan començarà el recompte de les dues urnes pel Congrés i pel Senat. 

Text de l’AJUNTAMENT

Rebut el 10.11.2019

La jornada electoral per configurar el Congrés dels Diputats i el Senat de l’estat espanyol ha començat aquest diumenge a les 9 del matí a Blanes, després que totes les meses s’han pogut constituir sense cap incidència destacada. Les votacions han començat a aquesta hora i s’allargaran ininterrompudament fins les 8 del vespre, quan es tancaran les seus electorals i començarà el recompte de vots.

En relació als primers comicis generals del passat 28 d’abril, i a les eleccions municipals que van tenir lloc el 26 de maig, no hi ha hagut cap canvi pel que fa a la logística que comporta la seva organització i la ubicació de totes les seus electorals que hi ha a Blanes. En total hi ha 40 meses repartides en 19 Col·legis Electorals. En cadascuna de les meses hi ha un president o presidenta i dues persones que fan de vocals.

Les 19 dependències on s’allotgen els col·legis electorals estan protegides, com en totes les comtesses electorals, per efectius policials. La majoria estan cobertes per la Policia Local de Blanes, completats per agents dels Mossos d’Esquadra. Per anar a votar cal portar el DNI, el passaport o bé el permís de conduir, documents que són vàlids per acreditar la identificació de la persona que vol exercir el seu dret a vot, ja que inclouen una fotografia.

Això si, cal que sigui el document original, ja que no serveixen les fotocòpies. En cas que es vulgui consultar la seu electoral on s’ha d’anar a votar es pot fer a través de l’enllaç disponible al web de l’Ajuntament de Blanes que connecta amb la seu de l’INE


RELACIONAT

Diverses entitats participen a Blanes en una jornada festiva i cultural convocada per Tsunami Democràtic

La celebració es va acollir la tarda-vespre d’aquest passat dissabte a la Plaça d’Espanya, rebatejada com la ‘Plaça 1 d’Octubre’ 

Text de l’AJUNTAMENT

Rebut el 10.11.2019

Blanes ha estat una de les poblacions de Catalunya on s’hi ha celebrat alguns dels més de 400 actes que s’han programat arreu del territori des de cada municipi. S’ha fet seguint la convocatòria del moviment ‘Tsunami Democràtic’, i s’han organitzat actes musicals, lúdics, festius i reivindicatius coincidint amb la jornada de reflexió d’aquest passat dissabte, nou de novembre.

La celebració d’aquestes activitats van estar a la corda fluixa pràcticament fins a darrera hora, ja que els actes en la jornada de reflexió de les eleccions generals que se celebren avui diumenge estaven pendents d’autorització de la Junta Electoral Central. Finalment, la JEC no va prohibir la seva celebració, i tan sols va demanar al govern que els espais públics on s’hi acollissin fossin neutrals.

A Blanes la celebració es va presentar sota el lema ‘La Cultura ens Uneix’, i es va acollir a la Plaça d’Espanya, rebatejada com la ‘Plaça 1 d’Octubre’, i coneguda també per altres noms com ara la ‘Plaça de la Gent Gran’ o bé la ‘Plaça de la República’. Es digui com es digui l’indret, situat al centre de la vila, la festa es va encetar a quarts de cinc, amb jocs infantils i una xocolatada.

A mitja tarda van començar a succeir-se diverses activitats culturals, lúdiques i recreatives. Entre elles, una ballada de sardanes –amb lliçons incloses sobre com es fan els passos llargs i els passos curts pels neòfits en la matèria-, així com una sempre agraïda Cantada d’Havaneres, a càrrec del grup local ‘Cabotatge’. Com és habitual, una de les cançons més celebrades, seguida efusivament pel públic assistent, va ser ‘La Bella Lola’, amb l’indispensable mocador onejant coincidint amb la tornada.


ELECCIONS 2019 28A A BLANES

Veure Congrés

Veure Senat

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *